Laskettu
aika tuli ja meni ja kärsivällisyys alkaa olla aika koetuksella.
Onneksi kuitenkin helteet herkesivät, olo on sentään jollakin lailla
inhimillinen.
Tämän
liharuukun ohjeen bongasin joskus jostain Yhteishyvä-lehden
ruokaliitteestä ja testattua tätäkin tuli jo viime kuun puolella. Itse
suosin vaivattomia arkiruokia, sillä harvoin on aikaa panostaa ja tämä
oli kyllä helppo ja maistuva ruoka, josta Pekonikin tykkäsi. Tosin se
tykkää mistä tahansa, missä on lihaa :)
6 annosta
800 g naudan paistisuikaleita
800 g naudan paistisuikaleita
1 rkl margariinia + öljyä
1 sipuli
1 tl suolaa
100 g mustapippurituorejuustoa
3 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 rkl soijakastiketta
Kuori
ja hienonna sipuli. Kuumenna pannu hyvin kuumaksi. Ruskista lihat
margariini-öljyseoksessa kahdessa erässä. Siirrä ensimmäinen erä pataan.
Lisää loppujen ruskistuneiden lihojen joukkoon sipuli ja anna hetken
aikaa pehmetä. Murenna pannulle juusto ja lisää vesi. Kääntele, kunnes
juusto on sulanut. Valuta lihaseos pataan. Anna hautua 175 asteessa
tunnin ajan. Lisää kerma ja soijakastike ja sekoita. Anna hautua vielä
n. 15 min. Tarjoa ruukun kanssa perunoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti