Sivut

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Liharuukku

Laskettu aika tuli ja meni ja kärsivällisyys alkaa olla aika koetuksella. Onneksi kuitenkin helteet herkesivät, olo on sentään jollakin lailla inhimillinen. 

Tämän liharuukun ohjeen bongasin joskus jostain Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä ja testattua tätäkin tuli jo viime kuun puolella. Itse suosin vaivattomia arkiruokia, sillä harvoin on aikaa panostaa ja tämä oli kyllä helppo ja maistuva ruoka, josta Pekonikin tykkäsi. Tosin se tykkää mistä tahansa, missä on lihaa :)

6 annosta

800 g naudan paistisuikaleita
1 rkl margariinia + öljyä
1 sipuli
1 tl suolaa
100 g mustapippurituorejuustoa
3 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 rkl soijakastiketta

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannu hyvin kuumaksi. Ruskista lihat margariini-öljyseoksessa kahdessa erässä. Siirrä ensimmäinen erä pataan. Lisää loppujen ruskistuneiden lihojen joukkoon sipuli ja anna hetken aikaa pehmetä. Murenna pannulle juusto ja lisää vesi. Kääntele, kunnes juusto on sulanut. Valuta lihaseos pataan. Anna hautua 175 asteessa tunnin ajan. Lisää kerma ja soijakastike ja sekoita. Anna hautua vielä n. 15 min. Tarjoa ruukun kanssa perunoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti