Sivut

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Mokkapalat II

Joskus viime kuun puolella alkoi tehdä aivan älyttömästi mieli mokkapaloja. Minä kutsun niitä mokkapaloiksi, aika moni kutsuu masaliisoiksi. Joku blogia seurannut on kenties huomannut, etten ole kovasti makeiden herkkujen perään, mutta näitä en pysty koskaan vastustamaan. Paitsi jos kuorrute on valmistettu tummaan suklaaseen niin kuin jotkut tekee (minulle tomusokeria kiitos ja paljon). Edellisen kerran mokkapaloja tehdessäni kokeilin uutta ohjetta, josta en tykännyt laisinkaan. Söin toki kaiken, mutten niin tykännyt :) Tällä kertaa ajattelin pelata varman päälle ja tehdä mokkapalat vanhan yläasteaikaisen köksänkirjani "Tervetuloa!"-ohjeella, jossa mokkapaloja muuten kutsutaan suklaaneliöiksi eli "ruotsin parhaiksi neliöiksi". Minun lapsuudessani mokkapaloja nimitettiin usein ystävyydenpiirakaksi. Nimestä viis, kunhan makua piisaa :)


uunipellillinen

300 g rasvaa
4 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa

KUORRUTUS:
100 g  rasvaa
n. 6 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vanilliinisokeria
4 - 6 rkl vahvaa kahvia

KORISTEEKSI:
kookoshiutaleita tai nonparelleja

Valmista murotaikinapohja. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 180 asteessa n. 30 min. Kuorrutusta varten sulata rasva kattilassa. Lisää muut aineet sihdin läpi. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti