Joskus
viime kuun puolella alkoi tehdä aivan älyttömästi mieli mokkapaloja.
Minä kutsun niitä mokkapaloiksi, aika moni kutsuu masaliisoiksi. Joku
blogia seurannut on kenties huomannut, etten ole kovasti makeiden
herkkujen perään, mutta näitä en pysty koskaan vastustamaan. Paitsi jos
kuorrute on valmistettu tummaan suklaaseen niin kuin jotkut tekee
(minulle tomusokeria kiitos ja paljon). Edellisen kerran mokkapaloja
tehdessäni kokeilin uutta ohjetta,
josta en tykännyt laisinkaan. Söin toki kaiken, mutten niin tykännyt :)
Tällä kertaa ajattelin pelata varman päälle ja tehdä mokkapalat vanhan
yläasteaikaisen köksänkirjani "Tervetuloa!"-ohjeella, jossa mokkapaloja
muuten kutsutaan suklaaneliöiksi eli "ruotsin parhaiksi neliöiksi".
Minun lapsuudessani mokkapaloja nimitettiin usein ystävyydenpiirakaksi.
Nimestä viis, kunhan makua piisaa :)
uunipellillinen
300 g rasvaa
4 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
KUORRUTUS:
100 g rasvaa
n. 6 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vanilliinisokeria
4 - 6 rkl vahvaa kahvia
KORISTEEKSI:
kookoshiutaleita tai nonparelleja
Valmista
murotaikinapohja. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista
180 asteessa n. 30 min. Kuorrutusta varten sulata rasva kattilassa.
Lisää muut aineet sihdin läpi. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus
jäähtyneen pohjan päälle. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti