Sivut

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Jauheliha-porkkanapihvit

Kevennyskuuri jatkuu ja tällä hetkellä olen tilanteessa -7 kg (tosin työporukan illanistujainen toi siihen +1 kg) ja Pekoni -14 kg. Edellisen kerran yövuorossa metsästin netistä vähäkalorisia reseptejä, jolloin bongasin Maku-lehden sivuilta nämä pihvit. Pihvit oli alunperin tehty hampurilaisten täytteeksi, mutta me söimme niitä sellaisenaan perunamuusin kanssa. Pihvit olivat kenties liian kiinteitä, hampurilaispihveiksi kun olivat tarkoitettu, joten seuraavalla kerralla lisään hieman nestettä sekaan. Pihvit olivat kuitenkin meidän makuun aivan ylivetoja ja tyttökin tykkäsi :) 

Pihvit valmistuu loistavasti näin kesäaikaan myös grillissä.

n. 15 pihviä

150 g porkkanaa
400 g broilerin jauhelihaa
1 muna
1 tl rakuunaa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Sekoita jauheliha, porkkanaraaste, muna ja mausteet kulhossa murekemassaksi. Muotoile jauheliha-porkkanamassasta pihvejä. Paista jauheliha-porkkanapihvit lettupannulla miedolla lämmöllä n. 2 min molemmin puolin. 



Maku-lehden suosituksen mukaan voit tarjota pihvit hampurilaisten tapaan ruispalojen, salaatin, tomaatin ja majoneesipohjaisen kastikkeen kanssa tai sitten voit tarjota niitä meidän tapaan lisukkeen kanssa. Ja niin joo, kaloreitahan tässä ruoassa on 115/100 g. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti