Kevennyskuuri jatkuu ja tällä hetkellä olen tilanteessa -7 kg (tosin työporukan illanistujainen toi siihen +1 kg) ja Pekoni -14 kg. Edellisen kerran yövuorossa metsästin netistä vähäkalorisia reseptejä, jolloin bongasin Maku-lehden sivuilta nämä pihvit. Pihvit oli alunperin tehty hampurilaisten täytteeksi, mutta me söimme niitä sellaisenaan perunamuusin kanssa. Pihvit olivat kenties liian kiinteitä, hampurilaispihveiksi kun olivat tarkoitettu, joten seuraavalla kerralla lisään hieman nestettä sekaan. Pihvit olivat kuitenkin meidän makuun aivan ylivetoja ja tyttökin tykkäsi :)
Pihvit valmistuu loistavasti näin kesäaikaan myös grillissä. |
n. 15 pihviä
150 g porkkanaa
400 g broilerin jauhelihaa
1 muna
1 tl rakuunaa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Sekoita jauheliha, porkkanaraaste, muna ja mausteet kulhossa murekemassaksi. Muotoile jauheliha-porkkanamassasta pihvejä. Paista jauheliha-porkkanapihvit lettupannulla miedolla lämmöllä n. 2 min molemmin puolin.
Maku-lehden
suosituksen mukaan voit tarjota pihvit hampurilaisten tapaan
ruispalojen, salaatin, tomaatin ja majoneesipohjaisen kastikkeen kanssa
tai sitten voit tarjota niitä meidän tapaan lisukkeen kanssa. Ja niin joo, kaloreitahan tässä ruoassa on 115/100 g.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti