Sivut

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Täytetyt pikkukalat

Juhannustarjontaa, osa kaksi. 


Minä inhoan sipulia. Tätä normaalia keltasipulia, punasipulia, hillosipuleita, valkosipulia. U name it, I hate it. Yleensä kun laitamme ruokaa, tarjoudun pienimään sipulin, ja kun porkkanalta silmä välttää, kaivan esille raastinraudan ja raastan sipulit hienoimmalla terällä niin pieneksi mössöksi että sitä ei voi ruoassa edes suurennuslasin läpi tunnistaa sipuliksi. Siksi hieman emminkin laittaa täytteisiä pikkukaloja, mutta onnekseni vieraista kukaan ei halunnut valkosipulia kalojen mausteeksi joten pääsin pälkähästä. Ilman valkosipuliakin kalat olivat herkullisia, yhtään ei jäänyt yli. Resepti kirjoitettu alkuperäisenä, valkosipulin siis jätin pois.


15 g tuoretta persiljaa silputtuna
 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
12 tuoretta isoa muikkua tai silakkaa perattuina ja suomustettuin
3 rkl sitruunamehua
85 g vehnäjauhoja
1 tl juustokuminajauhetta
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Pane persilja ja valkosipuli kulhoon ja sekoita keskenään. Huuhtele kalat sisältä ja päältä juoksevassa kylmässä vedessä ja painele kuivaksi talouspaperilla. Lusikoi yrttiseosta kalojen mahaan ja taputtele loput pinnalle. Ripottele kalojen pinnalle sitruunamehu ja siirrä ne isoon, matalaan astiaan. Peitä astia tuorekelmulla ja nosta kalat tunniksi jääkaappiin maustumaan. Lämmitä grilli valmiiksi. Sekoita jauhot ja juustokumina kulhossa ja lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. Pane maustetut jauhot isolle lautaselle ja leivitä kalat siinä varovasti kierittämällä. Sivele kaloihin oliiviöljyä ja kypsennä niitä kuumassa grillissä 3 - 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa heti. 

Lähde: Gummerus - Nyt grillataan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti