Sivut

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Mausteiset tomaattikebabit

Juhannustarjontaa, osa yksi. 

Juhannus. Perinteinen grilliherkkujen aika, eikä tämäkään vuosi tuonut siihen poikkeusta. Tällä kertaa vietimme juhannusta isomman porukan kera, joten ruokiakin oli hieman useampaa. Itselleni lankesi grillimestarin rooli, ja jotain erikoisempaa tuli taas laitettua. Tässä grillin satoa, osa 1.


500 g nahatonta ja luutonta kanan rintafileetä
250 g kirsikkatomaatteja
(250 g tuoretta ananasta paloina)
oliiviöljyä

VOITELUUN:
3 rkl tomaattisosetta
 2 rkl kirkasta hunajaa
2 rkl worcestershirenkastiketta
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna 

Lämmitä grilli erittäin kuumaksi. Liota puuvartaita vedessä 30 minuutin aja, jotta ne eivät pala grillissä. Pilko kana terävällä veitsellä pieniksi paloiksi ja pane ne kuohoon. Sekota tomaattisose, hunaja, worcesterhirenkastike ja rosmariini sekä kananpalat kevyesti yhteen. Työnnä kananpalat ja tomaatit (sekä ananakset) vartaisiin vuorotellen. Öljyä grilliritilä. Paista kebabeja kuumassa grillissä 6 - 10 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele kebabeja ja voitele niitä mausteseoksella tarpeen mukaan. Asettele kebabit lautasille ja tarjoa. 

Lähde: Gummerus - Nyt grillataan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti