Sivut

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Hawaiian cheesecake - Juustokakku Hawaijin tapaan



Tämän tytön synttäreillä tarjotun juustokakun ohje on Amerikan herkut-kirjasta, jota useassa blogissa on kehuttu ja joka on aika pirun houkutteleva leivontakirja, vaikka nyt vasta kerkesin sieltä ensimmäistä reseptiä testata. 

Juustokakku teki hyvin kauppansa ja vaikka ohjeen kookosmäärä tuntuu suurelta, ei se kuitenkaan syöjien mielestä (niidenkään, joka eivät kookoksesta niin välitä) lyönyt liikaa läpi. Juustokakkua kehuttiin raikkaaksi nimenomaan kookoksen sekä ananaksen vuoksi. Makadamiapähkinöitä en löytänyt, joten korvasin ne pähkinäsekoituksella. Kirja itse ehdottaa korvaamaan ne saksanpähkinöillä. 

 
10 palaa

KAKKUPOHJA:
1 dl makadamiapähkinöitä
4 dl murskattuja Digestive-keksejä
1 rkl sokeria
125 g sulatettua voita

TÄYTE:
800 g tuorejuustoa
2 ½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
5 munaa
1 ½ tl sitruunamehua
1 ½ dl kookoshiutaleita
1 dl rouhittuja makadamiapähkinöitä

ANANASKUORRUTUS:
2 rkl sokeria
1 ½ rkl maizenaa
3 3/4 dl ananasmurskaa liemineen
2 rkl sitruunamehua

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Rouhi pähkinät hienoksi rouheeksi. Sekoita keksimurut, pähkinät ja sokeri kulhossa. Kaada mukaan voisula ja sekoita hyvin. Painele seos irtoreunaisen, n. 24 cm:n vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka kylmään. Valmista sillä välin täyte: Vatkaa tuorejuusto, sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja suola kulhossa tasaiseksi. Vatkaa mukaan munat ja sitruunamehu. Lisää kookoshiutaleet ja rouhitut pähkinät. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja paista 1 h 15 min tai kunnes kakku on kiinteytynyt. Ananaskuorrutus: Sekoita sokeri, maizena, ananasmurska ja sitruunamehu pienessä kasarissa. Kiehauta seos keskilämmöllä. Sekoita koko ajan. Keitä minuutin verran, kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Jäähdytä kakku jalevitä sitten ananaskuorrutus sen pinnalle. Pidä kylmässä vähintään 4 tuntia. Koristele paahdetuilla kookoshiutaleilla ennen tarjoamista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti