Sivut

torstai 10. heinäkuuta 2014

Valkosuklaalla kuorrutettu suklaakakku


Tämän kakun ohje on tv-formaattiin Neljän tähden illallinen perustuvasta keittokirjasta, jonka olen joskus muutamalla eurolla ostanut kirpputorilta. Ohjelmassa tätä mutakakkua jälkkäriksi oli tarjonnut Baba Lybeck runsaan kalalautasen sekä makkararuoan jälkeen - kuulostaa runsaalta sillä, kuten mutakakut yleensä, kakku on todella tuhti. Itse suosittelisin tätä tarjottavaksi kahvin kanssa, sillä pienikin pala vie kyllä makeanhimon hetkeksi. Mutta kuinka pieneksi hetkeksi - kokeile itte. 


200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus yli 65 %)
200 g voita
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

VOITELUUN:
nokare voita

KUORRUTUS:
200 g valkosuklaata
½ dl vispikermaa
100 g ranskankermaa

Mittaa suklaa ja voi kulhoon. Sulata varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Kun seos on tasaista, sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lisää kananmunat yksitellen seokseen. Vispaa munien lisäämisen välissä. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita. Voitele irtoreunainen pienehkö kakkuvuoka ja levitä taikina siihen tasaisesti. Nosta uuniin ja kypsennä n. 20 min. Kakun pinnan on oltava kypsä, mutta sisältä se saa olla löysää. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan huoneenlämmössä vähintään tunti. Valmista kuorrutus. Paloittele valkosuklaa pieneen muovikulhoon ja lisää kerma. Sulata vesihauteessa tai mikrossa keskiteholla, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Nosta hetkeksi sivuun jäähtymään. Vaahdota sillä aikaa ranskankerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt suklaa-kermaseos. Sekoita varovasti. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja anna jähmettyä hiukan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti