Teinpä tänä jouluna ensimmäistä kertaa myös itse toffeeta ja opin siitäkin muutamia asioita. Ensinnäkin toffeiden kovuus on verrannollinen käyttämääsi keittoaikaan. Eli suomeksi: keitin hieman liikaa, kovaksi meni. Toisekseen toffeetaikina kovettuu jotakuinkin ennätysvauhtia. Eli suomeksi: alkuun hyvältä tuntunut idea valuttaa seosta karamellivuokiin kastikekauhalla muuttuu hetken kuluttua käsipelillä muotoiltaviksi palleroiksi. Ja kolmanneksi, tässäkin asiassa vähemmän olisi ollut enemmän: kyllä se vähemmälläkin keittoajalla olisi jääkaapissa jähmettynyt. Onneksi perheessä on kuitenkin vielä suht. hyvähampaista porukkaa. Vielä.
Nämä makeiset tein puolestaan todella pieniin vuokiin, joten niitä tuli reippaasti yli tuon 20 kpl.
20 kpl
1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl taloussokeria
1/2 dl siirappia
1/2 dl mantelirouhetta
ripaus piparkakkumaustetta
Mittaa kasariin kuohukerma, taloussokeri ja siirappi, keitä miedolla lämmöllä hämmennellen, kunnes seos sakenee.
Lisää mantelirouhe ja piparkakkumauste.
Jaa seos kahden pienen lusikan avulla karamellivuokiin.
Lähde: Hellapoliisi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti