Viimeisimmäksi joulukonvehdiksi tein näitä chilisuklaita. Itse hieman arastelin chilin käytön kanssa. Laitoin toki suklaiden sekaan mainitun ½ tl sekä pienet ripsaukset koristeluun, mutta jälkikäteen maistettuna chiliä olisi voinut laittaa ainakin tuplat. Niin tai näin, Pekonin mielestä nämä olivat kolmikon parhaat, vaikka itse etukäteen toivoi Jääsuklaiden tekoa.
Tein konvehteja (kuten toffeitakin) pieniin vuokiin, joten näitä tuli huomattavasti luvattua määrää enemmän. Enkä tunkenut seosta mihinkään pursotinpussiin, vaan nämä valutin vuokiin kastikekauhaa apuna käyttäen.
n. 25 kpl
1 dl kuohukermaa
2 rkl margariinia
3/4 dl tummaa muscovadosokeria
175 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70%)
½ tl punaista chiliä
KORISTELUUN:
punaista chiliä
Murra tai hienonna suklaa paloiksi. Kiehauta margariini, kerma, sokeri ja chili. Lisää suklaapalatja sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna hieman jäähtyä. Kaada tryffeliseos pursotinpussiin ja pursota vuokiin tai pieniin tötteröihin. Koristele chilillä. Säilytä chilitryffeleitä viileässä.
Lähde: DanSukker
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti