Sivut

torstai 8. tammikuuta 2015

Marmoroitu puolukkajäädyke




Tein nyt jo toista vuotta peräkkäin jouluaaton jälkiruoaksi jäädykettä, joka on aivan loistava valinta, sillä jäädyke tehdään pakkaseen jo edellisenä päivänä joten se vähentää entisestään kiireistä aattoiltakokkailua ja se on erilaisten kakkuvaihtoehtojen rinnalla vähemmän tuhti, jos teidänkin perheessä tupataan vetämään mahat äärimmilleen jo jouluruokaa eikä kukaan enää oikein sen jälkeen jaksa jälkkäriä. 


Puolukkajäädyke maistui vielä viime vuoden piparkakkujäädykettä paremmin, puolukat toi jäädykkeeseen sopivaa kirpakkuutta ja vähensivät makeutta. Jouluisia makuja jäädykkeessä kuitenkin oli kanelin, inkiväärin ja neilikan muodossa. Pekoni varsinkin tykkäsi ja veteli pyhinä pakkaseen aatolta jääneen jäädykkeenjämän napaansa. 




12 annosta

2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
3/4 tl jauhettua neilikkaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria

PUOLUKKARAITA:
3 dl puolukoita (pakaste)
½ dl sokeria

KORISTEEKSI:
puolukoita
piparkakkuja

Hienonna kohmeiset puolukat sokerin kanssa monitoimikoneessa sileäksi kastikkeeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon kermavaahto. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä munavaahto ja kermaseos kevyesti sekoittaen. Kaada puolukkakastike joukkoon ja sekoita jäädykemassaa isolla haarukalla muutaman kerran. Kastele 1,8 l rengasvuoka kylmällä vedellä. Kaada jäädykemassa vuokaan ja peitä foliolla. Jäädytä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Upota jäädykevuoka sen reunoja myöten muutamaksi sekunniksi lämpimään veteen, jotta jäädyke irtoaa vuoasta.  


Lähde: K-Supermarket - Koko vuoden juhlaherkut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti