Sivut

torstai 29. tammikuuta 2015

Pörkölt - unkarilainen lihakastike

Tässä tulee taas nopea ja helppo ruoka arkeen, varsinkin (jälleen kerran) smetanan ystäville. 


500 g porsaan paistisuikaleita
1 sipuli
6 valkosipulinkynttä
2 rkl paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
tilkka öljyä
2 lihaliemikuutiota
1 prk smetanaa
½ tl kuminaa
mustapippuria

LISÄKSI:
makaronia tai riisiä

Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Lämmitä öljy padan pohjalla ja lisää sipulit ja lihat siihen. Ruskista kevyesti, kunnes lihasuikaleiden pinnat ovat kypsiä. Lusikoi mukaan paprikajauhetta, tomaattipyreetä, kuminaa ja mustapippuria. Ruskista edelleen varoen, etteivät mausteet pala. Lisää liemikuutiot ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta, kunnes lihasuikaleet ovat mureita. Aateloi lopuksi smetanalla. Tarjoa keitetyn makaronin tai riisin kanssa. 

 
Lähde: Sami Garam: Kokkaa vartissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti