Sivut

maanantai 12. tammikuuta 2015

Kinkkunyytit

Joidenkin kauppojen paistopisteiltä sekä huoltsikoilta on jo vuosia saanut aivan järjettömän hyvänmakuisia kinkkunyyttejä. Niitä varioiden olen kehittänyt (myös jo vuosia sitten) tämän oman versioni, joka yltää aika pirun lähelle alkuperäisiä. Pekonin palatessa töihin joululomilta tuli taas näitä väkerrettyä ja edelleen uppoaa kuin häkä. 

20 kpl

1 kg voitaikinalevyjä

TÄYTE:
2 kananmunaa
100 g kinkkukuutioita
400 g juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
kuivattua basilikaa

VOITELUUN:
kananmunaa

Levitä voitaikinalevyt leivinpaperin päälle ja anna sulaa. Halkaise levyt kahtia. Riko kananmunat kulhoon, riko haarukalla munien rakenne rikki. Sekoita munien joukkoon kinkkukuutiot ja juustoraaste. Mausta oman maun mukaan suolalla, valkopippurilla ja basilikalla. Sekoita ainekset kunnolla keskenään. Laita n. 1 rkl täytettä voitaikinalevypuolikkaiden päälle. Taittele taikinalevyt nyyteiksi kääntämällä kaikki kulmat levyn keskikohtaan ja painamalla tiukasti kiinni. Voitele nyytit munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15 - 20 min niin, että nyytit saavat väriä ja juusto sulaa kauniisti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti