Sivut

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Jauheliha-pizzapannari


Koska tiesin synttäreille tulevan tällä kertaa tavallista enemmän lapsia, päätin perinteisen voileipäkakun sijaan tehdä jotain enemmän lasten suuhun maistuvaa. Lapsille tämä suolainen maistuikin, omaan sekä muiden aikuisten suuhun olisi kaivattu enemmän mausteita - perus pippurilla olisi tehnyt jo paljon. 

uunipellillinen

6 dl maitoa
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
50 g margariinia sulatettuna tai ½ dl öljyä
400 g jauhelihaa
suolaa
2 - 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
70 g tomaattipyreetä
pizzamaustetta, oreganoa tai basilikaa
2 tomaattia pieninä kuutioina
200 g juustoraastetta

Sekoita maidon joukkoon munat, vehnäjauhot, suola ja margariinisula. Anna turvota puolisen tuntia. Paista jauheliha kuumassa pannussa ja mausta suolalla ja valkosipulilla. Lisää tomaattipyree ja pizzamauste, tarkista maku. Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pinnalle jauhelihaseos. Jaa päälle vielä tomaattikuutiot. Ripottele lopuksi juustoraaste. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskimmäisellä ritilätasolla puolisen tuntia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja taikina on hyytynyt.


Lähde: Hellapoliisi: Pikkusuolaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti