Sivut

torstai 18. elokuuta 2016

Salted caramel chocolate cookies - Suolaiset karamelli-suklaakeksit


Nää keksit on älyttömän hyviä, suolaisen ja makean liitto vaan niin toimii! Minun kohdallani tämä "18 pientä keksiä" ei toiminut: en vaan ikinä ymmärrä käsitettä "leviämisvara". Vaikka teen mielestäni kuinka pieniä kökkäreitä tahansa, keksit leviävät aina uunissa kiinni toisiinsa ja näyttävät lähinnä lentäviltä lautasilta. Noh, toisaalta, enemmän keksiä syöjälle ;)

Lähikaupassa ei (jännä juttu taas) ollut kinuskinappeja, joten korvasin ne pienityillä Omar-karkin palasilla. Hyvin toimivat ja kestivät paistamisen. 


18 pientä keksiä

2 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3/4 dl kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
1,2 dl margariinia
1,2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
½ tl vaniljauutetta
150 g kinuskinappeja
kourallinen suolapähkinöitä

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Rouhi suolapähkinät. Vatkaa margariini ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, kaakao, suola ja sooda. Lisää nämä voi-sokeriseokseen. Sekoita vielä vaniljauute massan joukkoon. Kääntele napit ja pähkinät keksimassan joukkoon. Muotoile pingispallon kokoisia palloja pellille (muista jättää välit, keksit leviää hiukan). Paista n. 9 - 11 min uunin tehosta riippuen. Paiston jälkeen anna jäähtyä ritilällä. 


Lähde: Dr. Sugar: Amerikan herkkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti