Sivut

perjantai 19. elokuuta 2016

Valkosuklaa-pekaanipähkinäcookiet

Nämä keksit maistuvat eritoten pekaanipähkinälle. Maku on hienostuneempi kuin edellisissä postaamissani kekseissä, mutta näin ollen myös valjumpi. Hummingbird bakery toteaa kirjassaan, että jos et pidä valkosuklaasta, voit käyttää myös maitosuklaata tai tummaa suklaata. Itse pidän kovasti valkosuklaasta, mutta vaikka jätin suklaat aika suuriksi, rouheiksi paloiksi, en valkosuklaata maistanut juuri nimeksikään. Omiin makunystyröihin edelliset keksit iskivät paremmin, mutta eivät nämäkään missään nimessä huonoja olleet. 

Vanilja-aromin voit korvata 1 - 2 tl vaniljasokeria. 


 

24 kpl

250 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
100 g (1,2 dl) sokeria
200 g (2,2 dl) ruokokidesokeria
2 kananmunaa
½ tl vanilja-aromia
400 g (6,2 dl) vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata pilkottuna
100 g kuorittuja pekaanipähkinöitä pilkottuna

Mittaa voi ja sokerit monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoita hyvin ja ota joka lisäyksen jälkeen kulhon reunoille jäänyt ainet taikinakaapimella mukaan taikinaan. Käännä koneen teho pienelle ja vatkaa joukkoon vanilja-aromi. Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe ja sekoita hyvin, niin että saat sileän taikinan. Sekoita suklaa ja pekaanipähkinät tasaisesti taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile kumpikin osa n. 10 cm pitkäksi ja 3 cm paksuksi pötköksi. Kääri taikinapötköt muovikelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään. Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Poista muovikelmut ja leikkaa taikinapötköt n. 2 - 3 cm paksuiksi kiekoiksi. Nostele kiekot uunipellille ja jätä taikinalle tilaa levitä. Paista kiekkoja uunissa 10 - 15 min tai kunnes ne ovat melko litteitä ja reunoiltaan kullanruskeita. Anna jäähtyä hetki pellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Valmiin cookien tulisi olla pehmeä mutta jämäkkä pureskella. 



Lähde: Hummingbird bakery: Leivonnaisia herkkusuille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti