Sivut

torstai 7. kesäkuuta 2018

Piparijuustokakku


Tämäkin tuli leivottua joulun alla ystävälle. Jouluisessa kakussa yhdistyy vaniljan ja piparin maku. 

POHJA:
135 g piparkakkuja
1 rkl fariinisokeria
50 g voita

TÄYTE:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
3/4 dl kinuskikastiketta
4 liivatelehteä
1 dl maitoa
3 dl vispikermaa
70 g piparkakkuja

KORISTELU:
1 dl vispikermaa
muutama piparkakku
karamelleja

Valmista ensin pohja. Hienonna piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi ja yhdistä piparkakkumurun ja fariinisokerin kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna piparkakut karkeaksi muruksi. Vaahdota vispikerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä odottamaan. Mittaa kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja kinuskikastike. Vispaa kuohkeaksi ja tasaiseksi massaksi. Kuumenna maito kiehuvaksi. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää kuuman maidon joukkoon. Sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustomassaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja piparkakkumuru ja kääntele sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään. Poista hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Vaahdota vispikerma ja mausta oman maun mukaan tomusokerilla. Pursota kakun päälle kermavaahdosta koristelu. Asettele lisäksi muutama piparkakku ja karamelli koristeeksi. 


Lähde: Herkkuleivonta-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti