Sivut

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Mustikkamuffinssit

Helteet ne vaan jatkuu, joten kaikki muu innostus kuin vedessä lilluminen (ja pakollisten töiden tekeminen) on aivan nollassa. Tässä on eletty kaupan eineksillä sekä lähipizzerian antimilla nyt hetken aikaa, eikä parempaa näytä olevan tulossa. Siispä kaivelen arkistojen kätköistä jotain päivitettävää, ettei nyt aivan unohdu tämä blogimaailma :)

Näitä muffinsseja olen tehnyt joskus - ööh - varmaan reippaat kaksi vuotta sitten. Alkuperäinen tarkoitus niissä kai ei ole "särkeä" mustikoita, mutta mielestäni oli hauskaa tehdä vaihteeksi violetteja muffinsseja.  By the way, keskustelimme joskus rakkaan Minttuni kanssa siitä, millä nimellä muffinsseja kuuluisi kutsua. Tulimme molemmat siihen tulokseen, että sana muffini on järisyttävän ärsyttävä (yhtälailla kuten sanat muusi tai kaakku - ne ovat muussi ja kakku), mutta joudun myöntämään itsekin sortuvani joskus tuohon sanaan. Koitan kuitenkin kovasti täräytellä niitä ässiä sinne väliin ;)



8 isoa muffinssia

3 dl vehnäjauhoja
½ dl vehnäleseitä
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl mustikoita
2 kananmunaa
1 ½ dl taloussokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
100 g sulatettua voita tai margariinia

KORISTELUUN:
½ dl tomusokeria
n. 1 ½ tl vettä
8 isoa mustikkaa

Sekoita kuivat aineet ja mustikat kulhossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, jogurtti ja rasvasula vuorotellen kevyesti vatkaten. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 17 min. Viimeistele muffinssit tomusokerikuorrutuksella ja mustikoilla. Voit myös koristella muffinssit eri tavoin, kuten erilaisilla strösseleillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti