Sivut

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Punajuuri-jauhelihalaatikko

Vihdoin ja viimein ulkona jyrisee kova ukkonen - tätä on odotettu sitten ensimmäisen hellepäivän. Kenties tämä uuvuttavan kostea ja kuuma keli nyt viimein hellittää ja työnteosta tulee edes hieman inhimillisempää. 

Illat ovat muutenkin pimentyneet ja muutamana iltana on puhaltanut viileä tuuli - syksy tekee tuloaan, vaikka lehdet vielä mainostavatkin uusista hellekausista. Kelien hieman viilentyessä jopa tosi pahasti jäissä ollut ruokahaluni alkaa pikku hiljaa palailla - on jopa oikeasti nälkä. Ja mitä silloin tahtoo syödä kun on kovasti nälkä? Tietysti omia suosikkiruokiaan. Suurena punajuuren ystävänä tässä tulee niistä yksi. 

6 annosta

2 rkl öljyä
2 sipulia
400 g naudan jauhelihaa
8 etikkapunajuurta
1 ½ dl riisiä
4 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

VUOKAAN:
margariinia

MUNAMAITO:
3 kananmunaa
5 dl maitoa
½ tl suolaa
valkopippuria

PÄÄLLE:
juustoraastetta

Kuumenna öljy padassa tai wokkipannussa. Kuori ja silppua sipulit ja ruskista niitä muutama min. Lisää jauheliha ja ruskista se. Raasta pataan punajuuret. Lisää riisi, vesi ja mausteet. Hauduta seosta kannen alla 10 min tai ilman kantta 15 min. Voitele vuoka ja siirrä seos siihen. Sekoita munamaito ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 30 - 40 min. 



Kuvat hieman huonoja - oli vähän nälkä ja kiire syömään ;)

Lähde: Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti