Jos
tekee mieli jotain niin makeaa, että yhdellä palasella saa todellakin
vietyä makeanhimon pois (minulle tuota temppua ei meinaan tee esim.
lautasellinen suklaajäätelöä tai palanen Sacherkakkua), kannattaa
väkertää tätä suklaakääretorttua. Täyte ja kuorrute ovat niin makeita,
ja niitä on niin paljon, että harvalla löytyy kisakuntoa tempaista
huiviin toinenkin palanen. Hyvä tarjottava myös niille vieraille (lue:
anopille), joille "mikään ei koskaan riitä" :D
4 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
TÄYTE JA KUORRUTE:
n. 400 g säilykeaprikooseja
250 g tummaa suklaata
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot,
kaakaojauhe sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon ja
sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina
leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä
keskitasoa alempana n. 8 min. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin
päälle ja irrota paistopaperi. Valuta ja soseuta säilykeaprikoosit.
Levitä aprikoosisose kääretorttulevyn päälle. Sulata suklaa miedolla
lämmöllä vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Mausta rahka
sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi
vaahdoksi. Sekoita suklaa ja vanilliinivaahto maitorahkan joukkoon.
Levitä puolet seoksesta kääretorttulevyn päälle. Kääri levy paperin
avulla rullalle. Nosta kääretorttu tarjolle ja peitä se lopulla
suklaaseoksella. Koristele pinta mielesi mukaan.
Torttu maistui hyvälle ja todella makealle kahviseurana. Jos et halua kääretortusta yhtä makeaa, kokeile korvata maitorahka esimerkiksi maustamattomalla jogurtilla. Myös aprikoosit voi vaihtaa vaikka persikoihin. Tummaan suklaaseen ei kannata kajota - vanilliinikastike vaalentaa sen tarpeeksi ja maitosuklaa tekisi tortusta jo liian ötlöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti