Seuraava
ruoka on ehdottomasti oluen ystäville. Pekoni on sellainen, minä en,
mutta päätin karaistaa itseni ja kokeilla. Ehkä se olut ei sittenkään
maistuisi niin pahalle, kun se on ensin ollut reippaan tunnin uunissa.
Te jotka ette juo olutta, uskokaa minua: kyllä se maistui. Aivan yhtä
pahalle. Ja oluen maku oli tarttunut lihoista perunaviipaleihin asti. Te
taas jotka juotte olutta, uskokaa pekonia: tätä ruokaa kannattaa
kokeilla. Minun olutkulttuurini jäi kuitenkin tähän ruokaan ja seuraavan
kerran teen sen lihaliemeen.
2 - 3 sipulia
1 kg kiinteita perunoita
2 - 3 rkl öljyä
suolaa
15 maustepippuria
2 laakerinlehteä
3 - 4 dl pannun huuhdelientä
pieni pullo olutta
Leikkaa
naudanpaisti ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit ja
perunat. Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin. Siirrä viipaleet
syrjään. Ruskista sipulit ja siirrä ne myös syrjään. Huuhdo pannu
ruskistamiskertojen välillä ja ota liemi talteen. Lado ainekset pataan
kerroksittain niin, että pohjalle ja päälle tulee perunakerros.
Ripottele väliin suolaa, lisää pippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan
pannun huuhdeliemi ja olut. Jos et pidä oluesta, voit tosiaan laittaa
pataan saman verran lihalientä. Hauduta uunissa 200 asteessa n. 1 t 15
min, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä. Koska nestettä on perunoiden ja
lihan määrään verrattuna suhteellisen vähän, käy sekoittamassa pataa
useammin kuin minä sekoitin, jotta pinta ei kärähdä niin kuin minulla :)
Hieman tosiaan kärvähti ;) Kuva ei siis mairittelevin, mutta kannattaa silti kokeilla! |
Pata sopii mainiosti pimeneviin syysiltoihin, kun mieli halajaa jotain kotoisaa ja lämmintä :)
Lähde: Pirkka
Lähde: Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti