Sivut

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Hiivaleipä

Loma on alkanut viileästi sadekeleillä, mutta tuntuu mukavalle, kun on kerrankin aikaa tehdä mitä itseään ikinä lystää; lukea hyviä kirjoja, pelata uudella Nintendo Wiillä ja mikä tärkeintä, leipoa. Syksyn lähestyessä saan aina tällaisia "nyt hoidetaan tätä perhettä"-pistoskohtauksia, joiden ansiosta tartun yleensä kaulimeen ja alan väkertää. Herkkujen leipominen on ollut viime päivinä niin pinnalla, että ajattelin vaihteeksi leipoa leipää. Kotitekoinen hiivaleipä tekee paremmin kauppansa kuin kaupan valmishöttö, ja kaikki onkin jo melkein syöty.



4 leipää

1 l maitoa
2 pussia kuivahiivaa
1 rkl suolaa
vajaa 2 kg hiivaleipäjauhoja
1 dl sulatettua margariinia

Liuota suola ja hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää margariini ja jauhot. Sekoita taikina ja anna sen nousta. Leivo taikinasta 4 pyöreää leipää ja nostata ne liinan alla. Pistele haarukalla ja paista 225 asteessa n. 30 min, eli kunnes leivät ovat kauniin kullankeltaisia. 

Arkiromantiikkaa keittiöpyyhkeissä ;)

Tämän helpommaksi ei leivänteko voi paljoa enää mennä, joten nyt vaan kaikki väkertämään ja nauttimaan uunituoreesta leivästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti