Eilen
alkoi harjoittelu keskussairaalassa, joten päivitykset saattavat hieman
hiljentyä. Toisaalta vapaapäivien rentoutumista minulle on hyvän ruokan
laittaminen (syöminen) sekä leipominen (ja niiden syöminen), joten saa
nähdä :) Pekonikin palasi takaisin töihin, joten lomat on valitettavasti
tosiaan lusittu.
Viimeisen
lomapäivän kunniaksi (tai viemään sitä masennusta pois) tein yhtä
pitkäaikaista suosikkiani, kahvi-suklaapiirakkaa. Koska olemme Pekonin
kanssa kovia kahvinystäviä ja minä olen vielä kovempi suklaanystävä,
tämä piirakka tekee aina kauppansa. Eikä kyllä yksikään vuosien varrella
meillä vierailleista ja usein tätä piirakkaa syöneistä ole koskaan
valittanut. Nam.
3 dl sokeria
150 g margariinia
2 dl kuumaa kahvia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
KUORRUTUS:
5 rkl kuumaa kahvia
5 rkl margariinia
4 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa
huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita
joukkoon kahvi. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita varovasti. Levitä
taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 28 - 30) ja paista uunin
alatasolla 200 asteessa n. 25 min (käytin itse kahta neliövuokaa,
vetoisuus muistaakseni 1,8 l). Sulata kuorrutusta varten kuuman kahvin
joukkoon rasva. Lisää vanilliini- ja tomusokeri sekä kaakao. Levitä
pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele piirakat mielesi mukaan :)
Joku söi kaapista molemmat piirakat :/ Kukahan?!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti