Nyt
jos koskaan on aika mennä mustikkaan - metsään tai pakastealtaalle,
aivan sama. Kunhan uunista vain tulee ulos jotain mehevää, jossa on
tummansinisiä laikkuja. Vanhoista postauksistani varmasti huomaa, että
suurena mustikoiden ystävänä syön niitä muulloinkin kuin vain tähän
aikaan vuodesta - minua ei pakastealtailla kyykkiminen haittaa.
Tällä
kertaa mustikat päätyivät työpaikan pöytään viimeisen työpäivän
kunniaksi (ja sen, että huomasin sen loman tulevan sieltä sitten
kuitenkin). Piirakka teki kauppansa aamupäivä- ja iltapäiväkahvien
aikana niin, että sain kotiinviemisiksi tyhjän vuoan ja murenat. Nam.
10 annosta
150 g meijerivoita tai leivontamargariinia
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl crème fraichea
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
MUSTIKAT:
200 g mustikoita
½ dl vehnäjauhoja
KUORRUTUS:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl crème fraichea
2 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
(keltaista elintarvikeväriä)
(keltaista elintarvikeväriä)
Voitele
vuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Vatkaa pehmeä rasva,
sokeri, munat ja crème fraiche sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita 3 dl jauhoja, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää
jauhoseos taikinaan. Pyörittele jäiset mustikat lopuissa jauhoissa ja
sekoita varovasti taikinan joukkoon. Levitä taikina vuokaan. Paista 175
asteessa hieman keskitasoa alempana n. 40 min. Tuoreita mustikoita
käytettäessä lyhennä paistoaikaa. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset
kulhossa. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää. (Värjää
kuorrute halutessasi keltaisella elintarvikevärillä). Levitä kuorrutus
jäähtyneen kakun päälle.
Ja ei kun nauttimaan suomalaisista marjoista! Nams. |
Lähde: Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti