Sivut

maanantai 9. elokuuta 2010

Mustikkapiirakka

Nyt jos koskaan on aika mennä mustikkaan - metsään tai pakastealtaalle, aivan sama. Kunhan uunista vain tulee ulos jotain mehevää, jossa on tummansinisiä laikkuja. Vanhoista postauksistani varmasti huomaa, että suurena mustikoiden ystävänä syön niitä muulloinkin kuin vain tähän aikaan vuodesta - minua ei pakastealtailla kyykkiminen haittaa. 

Tällä kertaa mustikat päätyivät työpaikan pöytään viimeisen työpäivän kunniaksi (ja sen, että huomasin sen loman tulevan sieltä sitten kuitenkin). Piirakka teki kauppansa aamupäivä- ja iltapäiväkahvien aikana niin, että sain kotiinviemisiksi tyhjän vuoan ja murenat. Nam. 



10 annosta

150 g meijerivoita tai leivontamargariinia
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl crème fraichea
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

MUSTIKAT:
200 g mustikoita
½ dl vehnäjauhoja

KUORRUTUS:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl crème fraichea
2 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
(keltaista elintarvikeväriä)

Voitele vuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Vatkaa pehmeä rasva, sokeri, munat ja crème fraiche sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Sekoita 3 dl jauhoja, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Pyörittele jäiset mustikat lopuissa jauhoissa ja sekoita varovasti taikinan joukkoon. Levitä taikina vuokaan. Paista 175 asteessa hieman keskitasoa alempana n. 40 min. Tuoreita mustikoita käytettäessä lyhennä paistoaikaa. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset kulhossa. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää. (Värjää kuorrute halutessasi keltaisella elintarvikevärillä). Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. 

Ja ei kun nauttimaan suomalaisista marjoista! Nams. 

Lähde: Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti