Sivut

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Mokkavaahtotorttu

Tätä torttua tein joskus vieraille kauheassa kiireessä. Ohje on Kauppiaitten kustannus oy:n kirjasta "Hyvää helposti - suklaaherkkuja". Tarkoitus oli tehdä jotain aivan muuta, mutta siihen johonkin aivan muuhun ei sitten löytynytkään tarpeita. Torttu ei ollut niin hyvää kuin ennalta kuvittelin, jotenkin ajattelin tästä paljon suklaisempaa, tai ehkä minä sitten taas vain mokasin :) Vuokakin oli minulla hintsun liian suuri. Kaikki kuitenkin meni, taas kerran. 


8 annosta

150 g jauhoja
15 g kaakaojauhetta
75 g voita
1 rkl sokeria
1 keltuainen

TÄYTE:
75 g tummaa suklaata
1 rkl vahvaa mustaa kahvia
1 rkl fariinisokeria
2 rkl kevytkermaa
2 munaa keltuaiset ja valkjuaiset eroteltuina
85 ml kuohukermaa
tomusokeria
karamellirakeita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sihtaa jauhot ja kaakaojauhe kulhoon, hiero tai nypi voi jauhoihin ryynimäiseksi seokseksi. Lisää sokeri, keltuainen ja 2 tl kylmää vettä ja sekoita tukevaksi mutta notkeaksi taikinaksi. Vaivaa taikina tasaiseksi, kääri folioon ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ja vuoraa taikinalla irtopohjainen piirasvuoka (halkaisija 23 cm). Pistele taikinaan reikiä ja kypsennä 200 asteessa 15 min. Ota vuoka uunista, anna jäähtyä ja nosta kylmään. Sulata suklaa, kahvi, fariinisokeri ja kevytkerma paksupohjaisessa kasarissa miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi, nosta syrjään ja kaada kulhoon jäähtymään. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele pienissä erissä seokseen. Kaada täyte paistetulle torttupohjalle ja anna jähmettyä. Sirota sihdattua tomusokeria pinnalle ja koristele karamellirakeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti