Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2013

Rocky road fudge

Jos ei mitään muuta niin suklaata syön. Paras omistamistani suklaakirjoista on Johan Åkerbergin "Suklaakirja - korvaamaton kumppani suklaan ystävälle" ja sieltä kyllä löytyy kaikki tarpeellinen, vaikkakin olen kuolannut muutaman nyt joulun alla ilmestyneen suklaakirjankin perään. Tuosta kirjasta on kuitenkin tämä rocky roadin ohje. Näitähän on kokkailtu jo jokaisessa blogissa ja minäkin olen tätä reseptiä jo jonkun aikaa käyttänyt, tänne en vain ole saanut kirjattua ylös. Rocky roadeihinhan voi laittaa oikeastaan melkein mitä vain. Olen joskus syönyt esim. lakuversioita ja vallan hyviä oli nekin. Mutta ei toisaalta suklaan ja suolapähkinän ylittänyttä. Jotkut väittää näiden olevan niin imeliä etteivät he pysty syömään kuin yhden palan, mutta ketä ne on??? Minä vedän ainakin monta. 

3 ½ dl tummaa suklaata rouhittuna
1 purkki maitotiivistettä
2 rkl voita
5 dl + 1 dl suolapähkinöitä
3 dl + 1 d pieniä vaahtokarkkeja

Sekoita suklaa, maitotiiviste ja voi kulhossa. Laita vesihauteeseen ja sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Lisää suolapähkinät (5 dl) ja vaahtokarkit (3 dl). Levitä tasaisesti korkea- ja suorareunaiselle, n. 23 x 33 cm:n kokoiselle pellille; älä unohda levittää pellin pohjalle leivinpaperia. Koristele lopulla suolapähkinöillä ja vaahtokarkeilla. Anna jäähtyä tuorekelmun alla. Jaa pienehköihin palasiin. Säilytä pölyltä suojattuna huoneenlämmössä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti