Sivut

maanantai 16. joulukuuta 2013

Prinsessakuppikakut

Kameraongelmaa ei ole vieläkään saatu selvitettyä enkä minä vieläkään osaa käyttää oman puhelimeni lataustoimintoja, joten päivittelen tänne Pekonin tietokoneelta löytyneitä vanhoja juttuja. Valitettavasti näistäkin löytyneistä kuvista suurin osa on painunut muistojen unholaan, mutta joidenkin alkuperän sentään tiedän. Lähdetään liikkeelle niistä. 

Joulunajan väkerryksiä olen kuvannut kännykälläni kamerin ollessa siis edelleen rikki, yritän Uuden vuoden kunniaksi oppia lataamaan ne jopa tietokoneelle, joten palataan joulujuttuihin varmaan ensi vuoden puolella. 

Tämä ohje on Hellapoliisin Keittiökalenterista 2013 kuukaudelta Tammikuu (!!!), eli melkein vuoden takaa jo. Meidän tytöllä alkaa tämä prinsessakausi vasta olla jotenkin aluillaan, eikä vaaleanpunainen väri ole vielä iskenyt, joten kohdeyleisö taisi mennä meillä ohi. Hellapoliisin kuppikakuissa kuorrutetta on paljon muhkeammin kuin minulla, joten kehoitankin tekemään kuorrutetta 1½ - 2 kertaisen määrän. Muutenhan maku on kohdillaa ja Pekonin raavaalle työporukallekin kelpasi. 

12 isoa muffinia tai 16 hitusen pienempää

200 g juoksevaa margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 dl Prinsessa - piparkakkuja murustettuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa

PINNALLE:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
mansikanmakuista tomusokeria tai mansikka-aromia maun mukaan
12 - 16 Prinsessa - piparkakkua

Sekoita juokseva margariini, sokeri, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet keskenään puuhaarukalla. Lisää joukkoon vielä tuorejuusto ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Koristele jäähtyneet muffinssit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja mansikanmakuisella tomusokerilla tai mansikka-aromilla. Pursota seos muffinssien pinnalle ja koristele Prinsessa - piparkakuilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti