Sivut

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Nutella-juustokakku





Pakkohan sitä oli itsekin kokeilla tätä "somehitiksi muodostunutta" Nutella-juustokakkua. Tarjosin kakkua tytön synttäreillä, koska juustokakut ovat siitä helppoja juhlatarjottavia, että ne voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan. 

Meidän pienessä ja tiiviissä synttäriporukassa tämä kakku sai hyvin erikoisesti kaksijakoisen vastaanoton: toisten mielestä tämä oli todella makeaa joskin hyvää, ja yksi pieni pala riitti. Mutta ainakin yksi juhlavieras ihmetteli näitä puheita todeten, että eihän kakku ole makeaa ollenkaan. Minä en välitä juustokakuista (vaikka Nutellasta kylläkin) ja tiedän kyllä hasselpähkinä-suklaalevitteen olevan todella makeaa, joten tämä vastaväite taisi jäädä yksinäiseksi huudoksi tuuleen. Ja lopulta, ehkä tämä ei sitten niin HIRVITTÄVÄN makeaa ollutkaan; Pekoni-ei-makeiden-ystävä ylisti tätä kakkua ja veti napaansa useammankin palan. 

POHJA:
175 g Domino-keksejä
80 g voita

TÄYTE:
130 g valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
150 g ranskankermaa
100 g Nutellaa

Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20 - 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma. Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun rkl:n kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä. Paista juustokakkua uunissa n. 40 - 50 min ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistaa, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan. Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä. 



Lähde: Lunni leipoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti