Sivut

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Cannellonit

Jäimme lasten kanssa muutamaa päivää ennen Pekonia kesälomalle. Kun vihdoin olimme kaikki yhtä aikaa lomalla, päätin loma-alkajaisiksi tekaista cannelloneja. Alkuperäistä ohjetta muutin hieman jättämällä alunperin ohjeessa olleet herkkusienet pois. Valitettavasti Pekonin makuun näissä maistui hieman liikaa valkosipuli (laitoin kaksi kynttä), minun makuun oli juuri sopivasti. 

4 hlö

8 - 10 kpl cannelloniputkia

TÄYTE:
300 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
100 g sulatejuustoa
70 g tomaattisosetta
1 - 2 valkosipulin kynttä murskeena
½ tl oreganoa
½ tl viherpippuria
suolaa

PINNALLE:
1 1/4 dl smetanaa
2 dl kermaa
2 dl juustoraastetta
1/4 tl muskottipähkinää
suolaa

Kuumenna paistinpannu ja ruskista täytettä varten jauheliha. Lisää ruskistamisen lopulla sipulisilppu. Lisää lihaseokseen sulatejuusto, tomaattisose ja valkosipulit. Sekoittele aineksia pannussa, kunnes juusto on sulanut. Mausta seos. Voitele pitkänomainen uunivuoka. Täytä cannelloniputket yksitellen. Pidä putkia pystyssä uunivuoassa ja lusikoi täytettä niin paljon kuin putkeen mahtuu. Kallista putket vierekkäin vuokaan. Sekoita smetanan joukkoon kerma, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos rullien päälle. Kypsennä ruokaa uunissa 225 asteessa n. 30 min. 


Lähde: Tammen uusi keittokirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti