Sivut

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Tomaattinen uunimakkara

Työrupeamista selvittiin niin ja näin, ja yksi oksennustautikin kärsittiin siinä välissä, joka varmisti liki viikoksi sen, että vaikka ruoka jo sisällä pysyikin, mikään ei kuitenkaan maistunut. Elelin pari päivää pelkällä banaanijogurtilla, kunnes sekin alkoi tökkiä. Nyt vihdoin ruoka maistuu taas tavalliseen tapaan ja se tarkoittaa seuraavaa: taisin taudin pyörteissä laihtua muutaman kilon, jotka olen kyllä taidokkaasti mussuttanut jo takaisin. Ei siis huolta, yhtä ylipainoinen olen kuin ennenkin ;)

Helteistä on saatu nauttia ainakin Keski-Suomessa jo reippaan viikon verran ja toissapäivänä käytiin Pekonin kanssa kahlailemassa järvessä huomaten, ettei vesi ole enää ollenkaan kylmää. Harmi etten tajunnut uikkaria napata mukaan, olisin varmasti pulahtanut. Rantahietikoilla huomasin myös, että luottokesäsliparini imivät vettä sisäänsä ja vilkaistessani pohjia tajusin niiden halenneen kahdesta kohtaa niin, että jalka törrötti pohjan kautta läpi. Mieli matalana heitin poposet eilen roskiin ja hain muutamia uusia.  

Tänään vietellään kauan ansaittua yhtä vapaapäivää sekä siinä sivussa minun syntymäpäivääni - vatkaimen ääni käy kovaan keittiössä ja Pekoni koittaa leipoa. Yritin mennä sinne hieman ohjeistamaan, mutta hän tiuskaisi nopeasti minua häipymään maisemista. Aamukahvit sain sänkyyn suklaapatukan kera (Pekoni on jo oppinut tuntemaan heikkouteni suklaan) ja päivemmällä lähdetään Jyväskylään Fransmanniin syömään. Harjoittelut on taas tältä osin suoritettu ja huomenna menen taas neljäksi päivää opiskelemaan - tiedossa kirurgian lääkärinluentoja, syöpöttelyä koko opiskeluryhmän kera sekä stressaavimpana viimeinen lääkelaskukoe, joka olisi pakko päästä 100 prosentilla läpi. Tälläkin hetkellä olisi tietysti fiksuinta, jos olisin laskemassa liuoksia ja lääkkeiden pitoisuuksia, mutta päätin juhlistaa syntymäpäivääni pitkään venytetyllä ja vanutetulla aamulla. Ja kirjoittaa siinä ohessa perjantaisen uunimakkarapostauksen. 


2 hlö

2 makkaraa
200 g emmentaljuustoa
4 tomaattia
mustapippuria
sitruunapippuria
basilikaa tai oreganoa
barbeque-kastiketta

Kuori makkarat ja tee niihin viiltoja noin sentin välein. Upota viiltoihin juustosiivut. Viipaloi tomaatit ja lisää vuokaan. Rouhi päälle musta- ja sitruunapippuria sekä basilikaa tai oreganoa. Pursota makkaroiden ja tomaattien päälle barbeque-kastiketta makusi mukaan. Paista uunimakkaroita 225 asteessa noin puolisen tuntia, kunnes juusto on kunnolla sulanut ja tomaatit pehmenneet. Tarjoa lisäksi perunoita. 



Ja nyt viettämään ansaittua vapaa/syntymäpäivää ja odottelemaan, milloin keittiöstä alkaa nousta käry ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti