Kalaprojekti
jatkuu taas: tämä on laskettavissa myös minun lyhyellä matikallani,
ettemme todellakaan syö kalaa edelleenkään kahdesti viikossa. Sen verran
annan meille kyllä pisteitä kotiin, että aikaisemmin tekemääni Manteliseitä
olemme kyllä syöneet useammin tässä välissä. Mutta silti se on liian
vähän ja silti sitä kalaa pitäisi lisätä. Kuka tällaisiakin sääntöjä on
mennyt keksimään (ja miksi minä olen niin tyhmä että päätän niitä
noudattaa), häh???
Mamoilen
edelleen, ja jatkan seitillä. En tiedä mikä olisi seuraava turvallinen
kala, jolla voisi jatkaa, olen hieman kalafobikko edelleen. Pekoni
toivoisi jo kovasti, että kokeilisin lohta (se pentele tykkää siitä
paljon), mutta en tiedä olenko vielä henkisesti valmis. Ehkä jos tekisi
uudenvuodenlupauksen, että ensi vuonna maistan lohta. Seuraavana vuonna
voisi maistaa sitten vaikka muikkuja. Ehkä.
Olen
myös tainnut muutaman kerran mainita, että koska jokapaikassa näkee ns.
2000-luvun ruokaa, olen siihen lopen kyllästynyt ja koitan suosia
vanhoja, perinteisiä reseptejä. Niinpä lähdemme tälläkin kertaa
liikkeelle sellaisella. Ruoalla, jota minä olen syönyt lapsesta asti ja
joka on takuuvarmasti hyvää. Eikä pelottavaa.
5 - 6 perunaa
1 sipuli
4 dl vettä
n. 5 maustepippuria
n. 5 valkopippuria
500 g seitä
4 - 5 dl maitoa
nippu tilliä silputtuna
1 - 2 rkl voita
3/4 tl suolaa
Kuori
ja lohko perunat sekä sipuli. Kiehauta vesi, lisää peruna- ja
sipulilohkot sekä pippurit. Keitä n. 10 min. Lisää paloitellut kalat ja
keitä hiljalleen 10 min. Lisää maito ja lopuksi tillisilppu ja voi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti