Sivut

maanantai 18. lokakuuta 2010

Juustopatonki

Olen omituinen juustonystävä: en syö sitä leivänpäällä enkä hampurilaisten välissä, mutta sulaneena laitan sitä melkeinpä mihin vain. Tuorejuustoja rakastan miten muuten vain, mutta en leivonnaisissa. Ja leivistä eniten pidän juustopatongeista.


3 patonkia

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 - 2 tl suolaa
1 dl öljyä
12 - 14 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:
200 g juustoraastetta (emmentalia)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan leivinpöydällä. Kaulitse kukin osa suorakaiteen muotoiseksi, n. sentin paksuiseksi levyksi ja ripottele sille juustoraastetta. Kääri levy kylmasta kulmaan rullalle ja nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Vedä patonkeihin terävällä veitsellä poikkiviiltoja, voitele kevyesti munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista patongit 200 asteessa n. 15 - 20 min. 



Lähde: Kiireisen kokkaajan keittokirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti