Olen
omituinen juustonystävä: en syö sitä leivänpäällä enkä hampurilaisten
välissä, mutta sulaneena laitan sitä melkeinpä mihin vain. Tuorejuustoja
rakastan miten muuten vain, mutta en leivonnaisissa. Ja leivistä eniten
pidän juustopatongeista.
3 patonkia
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 - 2 tl suolaa
1 dl öljyä
12 - 14 dl vehnäjauhoja
TÄYTE:
200 g juustoraastetta (emmentalia)
Liuota
hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikina
vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa
kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan leivinpöydällä. Kaulitse
kukin osa suorakaiteen muotoiseksi, n. sentin paksuiseksi levyksi ja
ripottele sille juustoraastetta. Kääri levy kylmasta kulmaan rullalle ja
nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Vedä patonkeihin
terävällä veitsellä poikkiviiltoja, voitele kevyesti munalla ja
ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista patongit 200 asteessa n. 15 -
20 min.
Lähde: Kiireisen kokkaajan keittokirja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti