Sivut

tiistai 26. lokakuuta 2010

Neljän tähden illallinen ???

Onko joku muukin katsonut ja kauhistellut neloselta tulevaa suomalaista realityohjelmaa Neljän tähden illallinen?? Ovatko suomenkin julkkikset tosiaan sen verta rikkaita, että heillä on varaa syödä joka päivä ulkona vai mistä johtuu ettei parhaimmassa tapauksessa osata itse edes perunamuusia tehdä (Oskari Katajiston pussiperunamuusi)? Vai eikö tosiaan vajaa viisi vuotta ennen minun aikaani todella järjestetty valtakunnallisesti kotitaloustunteja? Vai mistä näitä uusavuttomia aatuja oikein haalitaan?

Oletteko katsoneet ruotsalaista tai englantilaista versiota sarjasta, en nyt muista miltä kanavalta ne tulevat (olisko liviltä tai jostain)? Molemmissa näissä sarjoissa (ainakin minun julkkistietämyksen mukaan) kokkaavat aivan tavanihmiset. Englantilaisessa sarjassa on ainakin tähänasti tehty todella fiinejä ruokia (ei todellakaan englantilaisia ;D) ja ruotsalaisetkin näkevät älytöntä vaivaa, jotta vieraat oikeasti nauttisivat ja että he varmasti tarjoisivat mahdollisimman hyvää ja "tätä et ole ennen maistanut"-ruokaa. Ja eikös se ole illalliskutsujen järjestämisen tarkoitus vai mitä häh? Olenko minä ymmärtänyt ihan väärin? 

Jotkut taas yrittävät tehdä jotain erikoista, joka ei kuitenkaan ole millään tavalla mitenkään erikoista. Mitä on esim. Vallu Walpion mausteinen makaronilaatikko? Itse ohjelman nettisivujen mukaan (jossa voi halutessaan käydä inspiroitumassa resepteistä :D) "Normaali lihamakaronilaatikko jossa mausteina mm. pippuriseosta, tabascoa, paprikaa ja todella paljon ketsuppia." HÄH? 

Toisaalta jotkut pienet yksilöt taas oikeasti yllättävät, kuten missi Essi Pöysti, joka jopa vaivautui itse tekemään valkosuklaamoussea. Tosin juuri samaisella kierroksella ollut Vallu tiesi, että jäätelön saa suoraan kaupasta ja samaan kuoppaan meni myös Kanki-Kaikkonen Marjasorbetilla ja kinuskikastikkeellaan, jonka ainekset: marjasorbettia, banaania, kinuskikastiketta. Toki helppoa, mutta mutta. 

Voin myös sieluni silmin kuvitella, miltä on mahtanut maistua Susanna Sievisen Mustaherukkarahka sitruunalla, johon tulee maitorahkaa, pakastemustaherukoita, sitruunan mehua sekä sitruunankuorta. Jaiks! Sekä mikä ihme tämä on tämä Sussun versio Maman sipulikeitosta?? Ohjelmassahan se meni jotakuinkin näin.. Sussu: "Teen alkuruoaksi sipulikeittoa. Voi ei, nyt se jäi se sipulikeittopussi kauppaan! Soitan kaverin paikalle! Kaveri, soita äiteelles miten tehdään sipulikeitto! Ja voila - Sussun versio Maman sipulikeitosta on kohta valmis!" 

Ehkä paras on kuitenkin Risto-Matti Ratia, joka valmisti kanawokkia ja pelkäsi, että onnistuukohan se nyt ollenkaan. Siihenhän siis tuli kanasuikaleita, pakastewokkivihanneksia, nuudeleita, ruokakermaa, soijakastiketta. Mausteena nuudelipussin valmismauste! Kaikki kehuivat ja tällähän voitettiin koko kierros massiivisin pistein!

Jos et siis vielä ole ohjelmaa katsonut, korjaa tämä sivistysaukko! Ohjelmassa valmistettujen ruokien reseptit löydät täältä.

4 kommenttia:

  1. Hei,

    Samaa olen minäkin kauhistellut. Osa julkkiksista osoittaa vain oman tyhmyytensä ja vastenmielisyytensä (mm. Sievinen, Katajisto, Kaikkonen, viinit roskiin kesken illallisen-mies, en muista enää nimeä) ja olenkin jättänyt jotkut jaksot katsomatta. Kyllä siitä on ollut hyötyä, että kotona oli pakko tehdä ruokaa teini-iässä eikä ole tarvinnut eineksiä syödä/syöttää perheelle. Mitä nyt miehelle Saarioisten maksalaatikkoa ja lapsille verilättyjä...

    Minna

    VastaaPoista
  2. Haa, tommosta viini-miestä en ookaan vielä nähnyt. Toisaalta, menee tämä sellaisena "aivot narikkaan"-viihteenä, jos ei muuta :)

    VastaaPoista
  3. Se viinimies oli Mikki Kauste. Hän oli niin innoissaan viinien maistelusta, ettei antanut vieraidensa juoda viiniä illallisen yhteydessä vaan vaati kaatamaan astiaan ja taas uutta viiniä pöytään. Käsittääkseni viinien maistelu ja illallisella juotava viini ovat kaksi eri asiaa...

    Minna

    VastaaPoista
  4. Eih, Mikki! Ja minä kun olen aina niin fanittanut Egotrippiä :/

    VastaaPoista