Sivut

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Suklaakakku

Aikaa on taas mennyt, voi oih ja voih. Edellinen harjoittelu päättyi lauantaina ja uusi alkoi jo maanantaina. Tottahan se vielä on pitänyt sitten tätä sitkeää ja epämiellyttävää flunssaa päällä, joten olo on aika naatti. Lauantaiksi piti kuitenkin keksiä viemisiä työpaikalle, joten joskus vuosia takaperin kokeilemaani suklaakakkua piti alkaa väkertää. Vaikka resepti onkin joululehdestä, tätä kakkua syö mielellään ympäri vuodet :)



200 g margariinia
170 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (olen käyttänyt perus vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta

VUOKAAN:
rasvaa

PÄÄLLE:
170 g valkosuklaata
1 dl mantelirouhetta

Sulata margariini ja jäähdytä se (itse käytin juoksevaa margariinia). Sulata suklaa vesihauteessa (itse sulatin mikrossa). Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen. Lisää munavaahtoon vuorotellen margariinia, suklaata ja jauhoseosta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa n. 60 min. Riippuen uunista, vähempikin riittää, joten tarkkaile kakkua jo 45 min jälkeen. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Sulata vesihauteessa valkosuklaa ja levitä se kakun päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Itse laitoin koristeeksi vielä hopeisia koristelukuulia. 



Lähde: Kotivinkki Jouluherkut 2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti