Aikaa
on taas mennyt, voi oih ja voih. Edellinen harjoittelu päättyi
lauantaina ja uusi alkoi jo maanantaina. Tottahan se vielä on pitänyt
sitten tätä sitkeää ja epämiellyttävää flunssaa päällä, joten olo on
aika naatti. Lauantaiksi piti kuitenkin keksiä viemisiä työpaikalle,
joten joskus vuosia takaperin kokeilemaani suklaakakkua piti alkaa väkertää. Vaikka resepti onkin
joululehdestä, tätä kakkua syö mielellään ympäri vuodet :)
200 g margariinia
170 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (olen käyttänyt perus vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
VUOKAAN:
rasvaa
PÄÄLLE:
170 g valkosuklaata
1 dl mantelirouhetta
Sulata
margariini ja jäähdytä se (itse käytin juoksevaa margariinia). Sulata
suklaa vesihauteessa (itse sulatin mikrossa). Vatkaa munat ja sokeri
vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen.
Lisää munavaahtoon vuorotellen margariinia, suklaata ja jauhoseosta.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa n. 60 min. Riippuen
uunista, vähempikin riittää, joten tarkkaile kakkua jo 45 min jälkeen.
Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Sulata vesihauteessa valkosuklaa
ja levitä se kakun päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Itse
laitoin koristeeksi vielä hopeisia koristelukuulia.
Lähde: Kotivinkki Jouluherkut 2007
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti