Olen entisessä elämässä (ennen
Porkkanaa siis) inhonnut sipulia. Siis todella inhonnut. Pelkkä sipulin
haistaminen on ollut monta kertaa syy siihen että terveellinen ja
maistuva ruoka on vaihtunut mäkkärin pikaruokaan tai kuivaan
leivänkannikkaan johon on päälle laitettu hirveä kerros voita, ja sentin
verran makkaraa tai muita herkkuja. Porkkana on pikkuhiljaa yrittänyt
kouluttaa minua sipulin ystäväksi, - vaihtelevalla menestyksellä.
Nykyisin syön sipulia lihan kanssa, ja keitoissa tms. mausteena; kunhan
saan sen itse raastaa aivan hienoksi "vauvanruokamössöksi" jonka
kuullotan pannulla melkein kinuskinhajuiseksi ja laitan ruoan sekaan
hyvin aikaisessa valmistusvaiheessa niin, että sen maku ei todellakaan
paista läpi. Ei siis yllätys että tämänkertaista ruokaohjetta
kokeillessa karvat nousivat hieman pystyyn kun ohjeessa mainitaan vain
sipulin hienontaminen; sekä se että sipuli sekoitetaan muihin
mausteisiin ja hierotaan paistin pintaan. Houston, we have a problem...
1 ½ kg luutonta hirven paahto- tai ulkopaistia
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 rkl sinappia
2 tl rakuunaa
½ tl jauhettua katajanmarjaa
1 tl timjamia
½ - 1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
Kuori
ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä paistinpannulla. Ota pannu
levyltä, ja lisää sinappi sekä muut mausteet. Sekoita kaikki ainekset
hyvin. Aseta
paisti uunivuokaan. Levitä maustemassa paistin pintaan tasaisesti. Jos
käytät paistomittaria, aseta se paistin paksuimpaan kohtaan. Paista
lihaa uunissa 175 asteen lämmössä uunin alatasolla kunnes mittari
näyttää 65 astetta, ja liha on sisältä hieman punertavaa. Aikaa tähän
kuluu arviolta 1 tunti ja 15 minuuttia. Leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi
perunamuusin ja vihersalaatin kera.
Mausteseos paistin pinnalla. Kuten näkyy, sipulia on *kohtuu* runsaasti |
Valmis paisti leikattavaksi. |
Ai niin, se sipuli...
Paisti maistui todella hyvältä; sipulista huolimatta tai ehkä juuri sen takia. Suosittelen...
Lähde: WSOY:n riistaruutukokki - kirjasta, muokattu oman maun mukaiseksi mm. lisäämällä mausteeksi katajanmarja viemään pois liikaa riistan makua.
Lähde: WSOY:n riistaruutukokki - kirjasta, muokattu oman maun mukaiseksi mm. lisäämällä mausteeksi katajanmarja viemään pois liikaa riistan makua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti