Sivut

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Broilerimureke


Tätä Kotilieden mureketta tein peruna-porkkanaröstien kanssa. Perus lihamureke kaipaa joskus vaihtelua ja kanakin maistuu hyvältä jauhelihana. Tätä mureketta kuitenkin maustan seuraavalla kerralla enemmän, suolaa ja pippuria ainakin lisää, nyt maku jäi mielestäni valjuksi. Kirjoitan ohjeen alkuperäisessä muodossaan.

4 annosta

1 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja tai 2 paahtoleipäviipaletta
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
½ sitruunan mehu
400 g jauhettua broilerin tai kalkkunan lihaa
1 muna

Anna korppujauhojen tai leipäpalojen kostua ruokakermassa. Lisää muut ainekset. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Voitele uunivuoka tai 4 annosvuokaa. Jaa mureke vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa isoa vuokaa puolisen tuntia ja annosvuokia n. 20 min. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti