Sivut

lauantai 29. maaliskuuta 2014

New Yorkin limettijuustokakku

Leivontapeukaloa kolotti muutama viikko takaperin ja töissä toivottiin jotain keväistä juustokakkua. Töissä olen aikaisemmin tarjonnut tätä Leila Lindholmin New Yorkin mustikka-juustokakkua, joka sai paljon kehuja, joten nytkin tartuin kiinni Leilan kirjaan. Edellinen resepti on Leilan kirjasta "Pala kakkua ja paljon muuta", jonka ns. jatko-osaan "Vielä yksi pala" Leila on kirjoittanut useita makumuunnoksia tuosta juustokakusta ja niistä tämä limettiversio on yksi. 

Työyhteisöissä muuten törmää kaiken maailman ruoka-aineallergioihin, niin tälläkin kertaa. Muille leipomuksiani tarjotessani teen aina laktoosittoman version, joka nykyään on hyvin helppoa, koska laktoosittomia tuotteita on jo niin paljon tarjolla. Tässä reseptissä tenän meinasi tehdä valkosuklaa, jonka korvasin Jyväskylän Ekolosta ostetulla riismaito valkosuklaalla, joka sisältää normaalin lehmänmaidon sijaan riisimaitoa ja sopii näinollen laktoosi-intolerantikoille. En itse huomannut, että se olisi vaikuttanut valmistamiseen millään tavalla. Itse en juustokakuista pidä enkä siis tätäkään versiota syönyt, mutta työkaverit eivät huomanneet maussa mitään eroa tavalliseen valkosuklaaseen verrattuna. Jatkossa en siis aio sivuuttaa valkosuklaata leipomuksissa, vaan suuntaan Ekoloon.

Makua kehuttiin tälläkin kertaa, eikä kakku kyllä kauaa kahvipöydässä kerennyt homehtua. Limettiversiota kehuttiin raikkaaksi, eli taisi se keväinen pyyntö tulla toteutettua :)


1 juustokakku / 8 - 10 annosta

KEKSIPOHJA:
300 g digestivekeksejä
150 g voita

TÄYTE:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa
2 rkl sulatettua voita
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkoista hyvälaatuista suklaata
5 limetin raastetut kuoret
2 limetin mehu

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa (tai laita muovipussiin ja hienonna kaulimella). Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele muruseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Kypsennä keksipohjaa uunin keskiosassa n. 10 min ja jähdytä. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi kulhossa. Sekoita joukkoon voisula, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan vatkaten seokseen ja lisää lopuksi kerma. Paloittele suklaa ja sulata palat vesihauteessa. Sekoita lämmin suklaa juustoseokseen. Lisää juustoseokseen viiden limetin raastetut kuoret ja kahden limetin mehu. Kaada seos keksipohjan päälle. Kypsennä juustokakkua uunin keskiosassa n. 40 min. Peitä kakku tarvittaessa foliolla, kun pinnasta on tullut kullankeltainen (jos kypsennysaikaa on vielä paljon jäljellä), jotta se ei tummu liikaa. Katkaise uunista virta ja pidä kakkua jälkilämmössä 30 min. 

Töissä kännykällä nappasin kuvan kakun sisäpuoleltakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti