Sivut

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Gulassi

Olen useaan otteeseen myöntänyt syöväni oikeastaan mitä vain missä on smetanaa ja samoin tuntuu tekevän muukin revohka meidän perheessä. Tämä uunipata ei ole siihen mikään poikkeus, vaan oikeastaan erittäin maukas ja hyvä ruoka, joka tämäkin on yksi meidän perheen suosikkeja. Tosin, meillä tosiaan suosikiksi pääsee melkein sillä, että ruokaan on upotettu purkillinen sitä smetanaa :)


4 annosta

600 - 700 g naudan ulko- tai sisäpaistia
1 sipuli
3 - 4 valkosipulinkynttä
1 suippopaprika
3 tomaattia
3 - 4 rkl voita
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl paprikajauhetta
4 dl vettä
120 g smetanaa
100 g paprika-chilituorejuustoa

Ota liha huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika. Kuutioi tomaatit. Kuumenna voi valurautapadassa. Lisää lihapalat ja ruskista. Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet. Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen. Paista n. 5 min. Lisää joukkoon vesi. Mausta suolalla. Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa n. 40 min. Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto. Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 

 

Lähde: Valio 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti