Sivut

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Hasselpähkinä-suklaakuppikakut


Kerrankin vastaan tuli ohje, joka taltuttaa pahimmankin suklaaholistin (eli minun) himot. Näitä kuppikakkuja ei kertakaikkiaan kykene syömään kuin yhden kerrallaan, no josko sitten muutaman tunnin märehtimisen jälkeen ottaisi toisen. Mahdottoman hyviä, mutta makeita ovat. The Hummingbird Bakeryn "Leivonnaisia herkkusuille - kuuluisan konditorian suosikkireseptit" -kirjan sanoin: "Joskus pelkkä suklaa ei riitä. Niinpä olemme näihin kuppikakkuihin lisänneet vastustamatonta pähkinäsuklaalevitettä". Totta turisevat. 


Ohje neuvoo käyttämään koristeluun kokonaisia hasselpähkinöitä, mutta itse käyttämäni rouhe kelpaa yhtä hyvin. Resepti näyttää pitkänlaiselta, mutta on oikeasti helppo tehdä. Suosittelen kaikkia vannoutuneita suklaanystäviä kokeilemaan, ei ihme, että nämä lukeutuvat konditorian suosituimpien leivonnaisten joukkoon. 

 
12 kpl

100 g (1 ½ dl) vehnäjauhoja
20 g (½ dl) kaakaojauhetta
140 g (1,6 dl) sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40 g voita huoneenlämpöisenä
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
120 g pähkinäsuklaalevitettä

KORISTELUUN:
n. 36 kokonaista, kuorittua hasselpähkinää

HASSELPÄHKINÄ - SUKLAAKUORRUTE:
250 g (n. 4 dl) tomusokeria siivilöitynä
80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1/4 dl täysmaitoa
80 g pähkinäsuklaalevitettä

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada maito hitaasti jauhoseokseen ja vatkaa hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Ota sekoittumattomat ainekset taikinakaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa n. 20 min tai kunnes niiden pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Tee jäähtyneiden kuppikakkujen keskelle pieni syvennys ja täytä se nnokareella pähkinäsuklaalevitettä. Hasselpähkinä-suklaakuorrute: Vatkaa tomusokeri ja voi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella keskinopeudella tasaiseksi seokseksi. Säädä nopeus hiljaiseksi. Kaada hitaasti joukkoon maito, ja kun se on sekoittunut, käännä koneen nopeus takaisin suuremmalle. Jatka vatkaamista vähintään 5 min eli kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Mitä pidempään vaahtoa vatkataan, sitä kuohkeampaa siitä tulee. Sekoita pähkinäsuklaalevite kuorrutteen joukkoon puuhaarukalla. Levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle hasselpähkinä-suklaakuorrutetta ja koristele kukin kakku n. kolmella kokonaisella pähkinällä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti