Sivut

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Hapanimeläporsas


Eilen keittokirjoja selatessa muistin viimein, että tätä ruokaa olen tehnyt ajat sitten Hellapoliisin Liharuoat-kirjan ohjeella. On muuten tähän mennessä parasta hapanimelää, mitä olen kotikeittiössä kokannut. 

4 annosta

1 rkl öljyä
500 g porsaan kinkkua tai ulkofileetä tai sisäfileetä
3 - 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
pippurisekoitusta
suolaa
1 - 2 suurta sipulia ohuina lohkoina
1 pieni punainen paprika suikaleina
2 lehtisellerin vartta viipaleina
1 - 2 porkkanaa ohuina viipaleina tai suikaleina
n. 2 rkl soijakastiketta
½ - 1 dl ketsuppia
1 iso prk ananaspaloja liemineen
(ananasmehua tarvittaessa)
perunajauhoja + vettä
tuoretta korianteria

Ota liha huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen kypsennystä. Poista kalvot. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa, paista lihasuikaleet yhdessä valkosipulin ja inkiväärin kanssa. Mausta pippurisekoituksella ja kevyesti suolalla. Lisää joukkoon sipulilohkot ja paprikasuikaleet, sekä lehtiselleriviipaleet. Kääntele hetki. Mausta soijakastikkeella ja ketsupilla. Lisää ananaspalat liemineen. Kiehauta. Mikäli kastike tuntuu niukalta, voit lisätä joukkoon ananasmehua. Sekoita vesitilkkaan muutama rkl perunajauhoja. Valuta nestettä ohuena nauhana höyryävään liemeen, kunnes tunnet kastikkeen hieman sakenevan. Anna pulpahtaa, mutta älä enää keitä. Tarkista maku. Silppua joukkoon tuoretta korianteria. Tarjoa lisäksi tuoksuvaa jasmiiniriisiä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti