Sivut

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pashakakku



Tälläkään kertaa meidän pääsiäispöydässä ei nähty perinteistä pashaa. Lammasta syötiin taas kyllä, mutta sen reseptin päivittäminen jää Pekonin harteille. Pääsiäisruokien työnjako menikin osimoilleen näin: Pekoni teki pääruoan, minä hoidin herkkupuolen. 


Tämä pashakakku on Hellapoliisin kirjasta "Herkkuleivonnaiset". Tykkään Hellapoliisin simppeleistä ohjeista, mutta kirjoja en ole enää jaksanut ostaa - tietyn pisteen jälkeen ne ovat alkaneet toistaa itseään ja samat reseptit on laitettu vain uuden kirjan kansiin. Hellapoliisin ohjeet eivät kuitenkaan koskaan ole pettäneet. Tästäkin pashakakusta pidettiin kovasti (syöjiä pöydässä oli tavanomaisen kolmen sijaan sukulaisbonuksella yhteensä seitsemän) ja eniten mainintaa sai raikas maku ja ettei kakku ole niin ätlön makea kuin perinteinen pasha tuppaa olemaan. Itse en pashasta pidä (enkä kyllä näistä hyytelökakuistakaan), mutta saattaapa olla, että teen tätä ensikin pääsiäisenä. Hyvän maun lisäksi ohje on meinaan idioottimaisen helppo. 

Ulkonäöstä pari sanaa. Minä omistan pienimmillään 24 cm irtopohjavuoan, siksi kakku on niin matala. Ja meidän kohta 3 vee tyttö on muuten yhä ja edelleen mahdoton leppäkerttufani, siitä kakun koristelu :)


8 - 10 annosta

POHJA:
150 g kaurakeksejä tai Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia sulaneena

TÄYTE:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
2 rkl sukaatteja
2 rkl sokeroituja appelsiinin kuoripaloja
2 rkl korintteja
½ dl pähkinä- tai mantelirouhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
2 rkl sitruunan mehua

PINNALLE:
1 - 2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(elintarvikeväriä)
marsipaanikoristeita
Murusta keksit. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos halkaisijaltaan 20 - 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 - 10 min. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sitruunarahka, sukaatit, appelsiinin kuoripalat, korintit, pähkinä- tai mantelirouhe, vaniljasokeri ja sokeri. Kiehauta sitruunan mehu esim. juomalasissa mikrossa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää neste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Värjää kermavaahto halutessasi elintarvikevärillä. Pursota kerma kakun pinnalle ja koristele marsipaanikoristein. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti