Sivut

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Broileria appelsiini-kermakastikkeessa

Ensimmäinen juttu. Minusta alkoi vuodenvaihteen tienoilla tuntumaan, että meillä kokataan aina samoja ruokia. Ja ne samat ruoat joita aina kokattiin, alkoivat toden teolla kyllästyttää ja tulemaan niinsanotusti "korvistakin ulos". Niinpä teimme Pekonin kanssa vakaan päätöksen ruveta laajentamaan repertuaaria. 

Toiseksi. Pekoni on käskenyt minua hankkiutumaan eroon vanhoista keittokirjoista ennen kuin saan tilata uusia. Niinpä meillä on alettu kahlata läpi keittokirjahyllyä, valittu hävikkiin joutuvat ja säilytykseen pääsevät opukset, ja alettu kokkaamaan hävikkipinon kirjoista kaikkea mitä nyt meillä voitaisiin kuvitella syödä. 

Loppuyhteenvetona siis. Meillä oikeasti syödään nykyään monipuolisempia ruokia eikä aina vain sitä kalakeitto-nakkikastikelinjaa. Samassa yhteenvedossa kokkaaminen on alkanut taas kiinnostaa ihan uudella lailla. Ja tämän johdosta taas tämä blogielämäkin on virkistynyt. Kaikenlaista. 

Tästä kauheasta alkujorinasta pääsemme siis itse aiheeseen, eli siihen, että kanaruoat ne vasta sellaisia onkin, joita ei oikein tule varioitua. Onko teillä sama ongelma? Kokeileppa tätä reseptiä. Ja hyvää on. 

5 annosta

10 broilerin rintapalaa
1 rkl paprikajauhetta
½ tl valkopippuria
2 tl suolaa

LIEMI:
2 dl appelsiinimehua
2 dl tomaattimehua
1 dl soijakastiketta
½ dl siirappia

KASTIKE:
paistoliemi
3 rkl maissitärkkelystä
2 dl kuohukermaa
½ tl rakuunaa
ripaus mustapippuria

Mausta broilerin rintapalat paprikajauheella, valkopippurilla ja suolalla. Lado palat paistopussiin ja pane pussi uunipannulle. Sekoita liemen ainekset ja kaada paistopussiin. Sulje pussi ja anna lihan marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Käännä pussia välillä. Leikkaa ennen uuniin panoa pussista yksi kulma pois. Kypsennä 200 asteessa 50 min. Lado kypsät rintapalat tarjoiluastiaan ja pidä ne kuumina. Kaada pussista liemi kattilaan, lisää vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelys ja kerma. Anna kiehua hiljalleen muutama min. Mausta rakuunalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Kaada osa kastikkeesta broilerin päälle ja tarjoa loppu kastikeastiasta. Tarjoa ruoan kanssa riisiä ja salaattia. 

 
Lähde: Valio kuluttajapalvelu ja koekeittiö - Makujen juhlaa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti