Sivut

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Makkarastroganoff

Hei taas vaihteeksi smetana-juttua, anteeksi kättelyssä siitä. Meillä ei vaan päästä siitä yli eikä ympäri, voitaisiin vetää sitä melkeinpä suoraan purkista :)

Perinteistä stroganoffia olen tehnyt aiemminkin ja se onkin yksi meidän perheen ruokavakioita. Arkisemman version ja samalla hieman vaihtelua ruokaan saa vaihtamalla naudanpalat makkaroihin. Tuon perinteisen stroganovin teen Hellapoliisin ohjeella, mutta tämän makkarastroganovin ohje on Hans Välimäen kirjasta "Mummola", joka muuten olisi todella oiva opus ulkomaalaisille annettavaksi, jos sitä saisi englanninkielisenä. Perinteisen stroganovin tästäkin saat vaihtamalla taas makkarat takaisin naudanlihoihin. 

600 g makkaraa
3 sipulia
3 rkl voita
paprikajauhetta
2 tl suolaa
6 dl vettä
2 pientä purkkia tomaattisosetta
2 tl sinappia
1 dl smetanaa
3 suolakurkku

Leikkaa liha suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista lih nopeasti voissa. Vähennä lämpöä ja lisää sipuli. Paistele sipulit pehmeiksi ja mausta suolalla ja paprikajauheella. Sekoita tomaattisose veteen ja lisää neste lihasuikaleiden ja sipulin joukkoon. Hauduttele miedolla lämmöllä kannen alla. Mausta sinapilla ja smetanalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti