Hei
taas vaihteeksi smetana-juttua, anteeksi kättelyssä siitä. Meillä ei
vaan päästä siitä yli eikä ympäri, voitaisiin vetää sitä melkeinpä
suoraan purkista :)
Perinteistä stroganoffia olen
tehnyt aiemminkin ja se onkin yksi meidän perheen ruokavakioita.
Arkisemman version ja samalla hieman vaihtelua ruokaan saa vaihtamalla
naudanpalat makkaroihin. Tuon perinteisen stroganovin teen Hellapoliisin
ohjeella, mutta tämän makkarastroganovin ohje on Hans Välimäen kirjasta
"Mummola", joka muuten olisi todella oiva opus ulkomaalaisille
annettavaksi, jos sitä saisi englanninkielisenä. Perinteisen stroganovin
tästäkin saat vaihtamalla taas makkarat takaisin naudanlihoihin.
600 g makkaraa
3 sipulia
3 rkl voita
paprikajauhetta
2 tl suolaa
6 dl vettä
2 pientä purkkia tomaattisosetta
2 tl sinappia
1 dl smetanaa
3 suolakurkku
Leikkaa
liha suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista lih nopeasti
voissa. Vähennä lämpöä ja lisää sipuli. Paistele sipulit pehmeiksi ja
mausta suolalla ja paprikajauheella. Sekoita tomaattisose veteen ja
lisää neste lihasuikaleiden ja sipulin joukkoon. Hauduttele miedolla
lämmöllä kannen alla. Mausta sinapilla ja smetanalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti