Sivut

torstai 10. huhtikuuta 2014

Tiikeri-juustokakku


Tätä juustokakkua tein Pekonille töihin talvilomaltapaluun kunniaksi n. kuukausi takaperin. Pekoni on leivonnassa hyvä assari, mutta itsensä jos sen toimeen laittaisi, niin se hakisi kaupasta valmispullia. Ja minä taas kun pidän leipomisesta, mutta en niinkään niiden syömisestä, tällaiset lomaltapaluut sopivat minulle oikein hyvin. 

Kakusta tykättiin. Osan mielestä kaakaojauheen olisi pinnasta voinut jättää pois, toiset taas sanoivat, ettei mitään pidä muuttaa. Pekonin itsensä suuhun sitruunaa oli ollut liikaa, mutta kukaan muu ei siitä valittanut. Jääköön siis yhden henkilön makumieltymykseksi. Tämän kummempia arviointeja ei raavaalta miesporukalta saa, mutta tärkein kai on se, että kakku hupeni :)

Ohje on kirjasta Carla Bardi ja Ting Morris: Suklaa - suuri herkkukirja. Kuvat taas Pekoni nappasi puhelimellaan työpaikan taukohuoneessa, ennen kuin kävi kakun kimppuun. 


POHJA:
250 g täysjyvä- tai dgestive-keksejä muruina
120 g suolatonta voita sulatettuna
1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

TÄYTE:
100 g tummaa suklaata paloiteltuna
180 g ranskankermaa
500 g tuorejuustoa notkistettuna
1 tl vanilja-aromia (voi korvata 2 - 3 tl vaniljasokeria)
200 g hienoa sokeria
1 rkl vahaamattoman appelsiinin tai sitruunan raastettua kuorta
3 suurta kananmunaa

KORISTELU:
hieman kaakaojauhetta

Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohja ja reunat. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita keksimurut, voi ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita haarukalla kosteaksi muruksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan. Mittaa suklaa ja puolet ranskankermasta kulhoon ja kuumenna sekoitellen vesihauteessa, kunnes seos on tasaista. Jätä seos jäähtymään. Vatkaa tuorejuusto, vanilja, sokeri ja jäljelle jäänyt ranskankerma tasaiseksi kulhossa sähkövatkaimen keskinopeudella. Lisää joukkoon jauhot sekä appelsiinin- tai sitruunankuori, ja lisää sitten munat. Kaada kaksi-kolmasosaa täytteestä kylmän pohjan päälle. Vatkaa suklaaseos jäljelle jääneeseen tuorejuustoseokseen. Lusikoi suklaaseos vuokaan tuorejuustoseoksen päälle. Paista kakkua 40 min, kunnes kakun keskusta on juuri hyytynyt. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja anna sen sitten olla jääkaapissa yön yli. Koristele kaakaojauheella, viipaloi ja tarjoile. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti