Sivut

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Tomaattinen jauhelihakeitto

Jauhelihakeittoahan voi periaatteessa muunnella loputtomasti. Kun kyllästyt perinteiseen jauhelihakeittoon tai olet kokeillut vaikka tätä versiota jauhelihakeitosta, keitäppä keitto reilusti tomaattiseen pohjaan. Makaronit keitosta voi halutessaan jättää pois, mutta ne tekevät keitosta ruokaisamman. Jos päätät jättää makaronit pois, vähennä veden määrää. Keittoon sopii myös kaikenlaiset kasvikset, senkun vain kokeilet :)

6 annosta

400 g jauhelihaa
2 isoa paprikaa
6 valkosipulin kynttä
1 - 2 chiliä
1 rkl öljyä
2 tl basilikaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 lihaliemikuutiota
800 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
10 dl vettä
1 dl makaronia
½ ruukkua timjamia tai basilikaa

Pilko kasvikset ja silppua valkosipulit ja chilit. Kuumenna öljy kattilassa, kiehauta chili-valkosipulisilppu, lisää jauheliha ja ruskista se muruksi ja mausta basilikalla ja mustapippurilla. Murenna liemikuutiot lihamurun päälle, lisää kasvikset, tomaattimurska, sokeri, vesi ja makaroni. Keitä n. 15 min. Silppua yrtit valmiin keiton päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti