Sivut

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Runebergin kakku







Tänä vuonna Runebergin päivää juhlistettiin kakun muodossa. Alkuperäisessä ohjeessa kakku tehdään 20 cm irtopohjavuokaan, minulta löytyy pienimmillään 24 senttinen. Varsinaiset Runebergin tortuthan ovat korkeita, mutta toisaalta tortuissa parasta on hillo ja tomusokerikuorrute, joten isomman vuoan aikaansaama matalampi kakku ei ainakaan meitä haitannut. Mantelit laitoin itse rouheena, jolla sai mukavaa suutuntumaa kakkuun. 


n. 10 annosta

200 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl taloussokeria
2 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl (50 g) mantelirouhetta tai mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl mantelilikööriä + ½ dl vettä tai 1 dl omenamehua
n. 10 tippaa karvasmantelia

VUOKAAN:
margariinia tai voita
korppujauhoja

PINNALLE:
150 g vadelmamarmeladia
2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä

Vaahdota voi ja sokerit kuoheaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja likööri sekä vesi. Mausta varovasti karvasmanteliaromilla ja maista taikinaa. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hetki ja siirrä tarjoiluvadille. Pursota tai levitä hillo kakun päälle ympyröiksi.. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja pursota hilloympyröiden reunalle. 






Lähde: Hellapoliisi : Herkkuleivonnaiset

2 kommenttia:

  1. Heip. Sain kuin sainkin luotua blogin sinun innoittamanasi, joten vastedes kommentoimme toinen toisillemme ;)

    VastaaPoista
  2. Hei jes. Kävin jo liittymässä lukijaksi, tulehan sää liittymään tänne. Hauskaa, että täälläkin alkaa kommentoimaan edes joku. Kävijöitä riittää, mutta kukaan ei uskalla jättää nimimerkkiä.

    VastaaPoista