Sivut

perjantai 7. elokuuta 2015

Manteliset mustikkaruudut




Meidän perheessä vanhempainvapaa järjestettiin tällä kertaa niin, että minä pidin pakollisen äitiysloman, jonka jälkeen Pekoni jäi vajaan kolmekuisen vauvan kanssa vuodeksi kotiin. Pekonin viimeiseksi työpäiväksi leivoin näitä mustikkaruutuja, ja kun päivän päätteeksi Pekonin saapuessa tyhjän astian kanssa kotiin yritin kysyä palautetta, oli raavas miesporukka "haukkunut hyviksi". Ehkä se on kuitenkin taas kerran otettava parhaana kohteliaisuutena, että porukka santsasi ja kaikki meni :)


uunipellillinen

125 g sulatettua voita
1 ½ dl maitoa
1 ½ dl vaniljajogurttia
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl mustikoita
2 rkl vehnäjauhoja

KORISTELU:
1 dl mantelilastuja
raesokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi, maito ja jogurtti kulhossa. Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Lisää leivinjauhe, jauhot sekä voi-maitoseos. Sekoita taikinaksi. Sekoita jauhot mustikoihin ja lisää varovasti taikinaan. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle, n. 25 x 35 cm. Ripottele mantelilastut ja raesokeri taikinan päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 35 - 40 min. Anna paistoksen jäähtyä ennen kuin paloittelet sen ruuduiksi terävällä veitsellä. 

 
Lähde: Leivotaan-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti