Sivut

lauantai 22. elokuuta 2015

Polkakakku


Tässä tulee sitten näistä spiraalikakuista toinen, se onnistuneempi versio. Spiraalin tekeminen on loppuviimeksi yllättävän helppoa, kunhan kekkaa miten homma menee. Ja vaikka se vaatiikin enemmän aikaa kuin perus "täytteet päällekkäin"-kakun tekeminen, on se näkönsä puolesta vaivan väärti eikä kakkua tarvitse erikseen alkaa koristelemaan. Nämä kakut (polkakakku ja se epäonnistuneempi versio salmiakkikakku) jakoivat mielipiteitä, salmiakin ystävät äänestivät edellistä, ei-niin-salmiakinystävät tykkäsivät tästä.

 
POHJA:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

PIPARMINTTU - VALKOSUKLAATÄYTE:
7 liivatelehteä
500 g täyteläistä vaniljajogurttia
750 g vaniljavanukasta
(2 ½ tl piparminttuaromia)
200 g valkosuklaata
1 dl vettä

MANSIKKATÄYTE:
3 ½ liivatelehteä
400 g mansikoita

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä irrottamisen helpottamiseksi. Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Laita täytteiden liivatelehdet (7 kpl ja 3½ kpl) likoamaan kylmään veteen. Yhdistä vaniljajogurtti ja -vanukas vatkaimella. (Sekoita joukkoon piparminttuaromi.) Soseuta tässä välissä mansikat. Erota soseesta n. 1 dl verran liivatteiden sulattamista varten. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa. Sekoita suklaasula vaniljaseokseen. Kuumenna erotettu mansikkasose kiehuvaksi ja sulata siihen mansikkatäytteen liivatteet. Sekoita huolellisesti lopun mansikkasoseen kanssa (sekoittamisessa voi hyödyntää soseuttamisessa käytettyä saivasekoitinta). Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen valkosuklaatäytteen liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen. Kaada vuoan keskelle vuorotellen kumpaakin täytettä. Valkosuklaatäytettä voi kaataa isompia annoksia kuin mansikkatäytettä. Jatka näin, kunnes täytteet on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa paunua pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Laita kakku jääkaappiin hyytymäät 3 tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. 

Lähde: Kinuskikissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti