Sivut

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Mustikka-mansikkamehu

 
Tein alkukesästä mehua raparperista, joka ei kuitenkaan tytön makuun maistunut. Nyt päätin laittaa mehuun tytön lempimarjoja ja johan kävi paremmin kaupaksi, mehu katosi ennätysvauhtia vaikka luulen kyllä Pekonin osallistuneen tälläkin kertaa talkoisiin :)

n. 2 l laimennettavaa mehua

½ kg mustikoita
½ kg mansikoita
4 tl sitruunahappoa
6 dl sokeria
2 l kiehuvaa vettä

Laita puhdistetut marjat isoon kattilaan. Mittaa joukkoon sokeri ja sitruunahappo. Kaada päälle kuuma vesi. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Siivilöi juoma ja pullota. Säilytä viileässä. Laimenna mehua suhteessa 1 mehua, 5 vettä tai kivennäisvettä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti