Vaihteeksi
hieman erilaista kiusausta. Tämä on harvinaisen helppo valmistaa,
laatikko kypsyy itsekseen uunissa. Erilaista makua tuo suolakurkut,
jotka ei ehkä omaan makuun ihan ykkösiä olleet, mutta en niitä kyllä
poiskaan kaapinut. Omaan makuun nestettä tuli aivan liikaa, joten
seuraavalla kerralla vähennän vähän maidon määrää.
6 annosta
1 ½ rkl voita
450 g naudan paistijauhelihaa
600 g peruna-purjosekoitusta
180 g suolakurkkua suikaleinaa
1 ½ dl hienonnettua persiljaa
3 3/4 dl Kolme juustoa-ruokakermaa (Valio)
4 ½ dl kevytmaitoa
3 munaa
reilu 1 tl suolaa
vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria
Paista
jauheliha voissa. Levitä vuokaan kerroksittain peruna-purjosekoitusta,
jauhelihaa, suolakurkkusuikaleita ja persiljaa. Laita päällimmäiseksi
kerrokseksi peruna-purjosekoitusta. Yhdistä juustokerma, maito, munat ja
mausteet. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa n. 1 tunti, kunnes
laatikko on hyytynyt.
Lähde: Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti