Koska
olen vielä aika huono ruoanlaittaja (ruoka maistuu ihan hyvälle, mutta
en osaa kikkailla ja olen usein perilaiska), olen enemmän kuin iloinen
kun joku antaa minulle kokkaukseen liittyviä vinkkejä. Kaikista eniten
kuitenkin arvostan vinkkejä, jotka saan ihmisiltä, joita arvostan tässä
elämässä eniten - ystäviltäni. Joten kun Minttu viimein ravisteli minua
("lopeta nyt hemmetti se valmislasagnen väkertäminen"), otin innoissani
hänen lasagnereseptinsä vastaan ja päätin kokeilla. Hieman enemmän
vaivaa, kenties hieman enemmän rahaa kuin valmispaketin kanssa
taiteiluun, mutta - huomattavasti enemmän makua. Tästä lähtien tässäkin
porukassa syödään vaan ja ainoastaan kotikutoista.
JAUHELIHAKASTIKE:
2 sipulia
3 - 5 valkosipulin kynttä oman maun mukaan
500 g jauhelihaa
2 lihaliemikuutiota
suolaa
mustapippuria
oreganoa
400 g tomaattimurskaa
VALKOKASTIKE:
5 rkl voita
0,8 dl jauhoja
1 l maitoa
300 g juustoa
suolaa
viherpippuria
PÄÄLLE:
juustoraastetta
Kuullota
sipulit ja valkosipuli sekä ruskista jauhelihan kanssa. Lisää mausteet
ja tomaattimurska. Anna kiehua kasaan. Kypsennä voi ja jauhot. Lisää
maito sekä juustokastike. Mausta suolalla ja viherpippurilla. Kaada
lasagnevuokaan ensin jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja
niiden päälle levyt. Jatka samoin kunnes vuoka on täynnä. Levitä päälle
juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti